Lifestyle

Abeceda francuskog jezika za gurmane Bordeaux vs Bourgogne

Abeceda francuskog jezika za gurmane Bordeaux vs Bourgogne

Nakon uvodnoga jesenskog predavanja za sommeliere i profesionalce, nastavlja se i ciklus radionica za "amatere" - ljubitelje francuskih vina i francuskoga jezika u zagrebačkoj prodavaonici i kušaonici  French Store, na slovo B,  s pojmovima  - Bordeaux i Bourgogne.

U zagrebačkoj delikatesnoj trgovini FRENCH STORE vlasnice Nathalie Durbić uz slasne francuske zalogaje i vina, nastavljaju  su edukativne radionice  francuskoga jezika za gurmane u organizaciji prof. francuskoga jezika Marije Vukelić, ljubiteljice vina i finih zalogaja, polaznice Vinske akademije WSET, Level 2.

Nakon dvije uvodne ljetne radionice -  prof. Marija Vukelić koncipirala je jesenske tečajeve u dva smjera - jedan za gurmane-amatere a jedan za profesionalce, sommeliere i enologe, te vlasnike restorana i drugih ugostiteljskih objekata kojima treba vinska edukacija na francuskom za profesionalni napredak. 

Uz svako slovo abecede na francuskom, predstavljaju se važne francuske vinske pokrajine, sorte, vina, vinarije, pojmovi koji počinju na to slovo, a usput se uči vokabular osnovne komunikacije na francuskom (upoznavanje, predstavljanje, svakodnevne situacije, kupovina vina, kušanje, opis vina i sireva, spoj vina i sireva ...), osnovna pravila pisanja, čitanja te osnove gramatike. Uz degusatciju vina i sireva, naravno. Onima koji žele više, naravno, nudi se i individualni tečaj vinskoga francuskog jezika.

U ponedjeljak 17. listopada u Feanch Storeu (Bukovačka 25) s početkom u 19 sati, tema su dvije najpoznatije francuske vinske pokrajine (uz Champagneu) -  Bordeaux i Burgundija. Više informacija u prilogu. Fotografije potpisuje Julio Frangen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.