Lifestyle

Sex files

Istraživanje: Privlačnost je zapravo dio ljudskog genetskog koda

Istraživanje: Privlačnost je zapravo dio ljudskog genetskog koda

Znanstvenici su otkrili što utječe na privlačnost između dvoje ljudi, a otkriće i nije pretjerano seksi.

Naime, rezultati istraživanja objavljeni u magazinu Nature pokazuju da je privlačnost prema nekoj osobi zapravo dio ljudskog genetskog koda.

Svi ljudi imaju drugačiji humani leukocitni antigen (HLA) koji pomaže organizmu prepoznati vlastite stanice od onih nepoželjnih, poput virusa ili bakterija. No taj isti antigen ima velik utjecaj i na seksualnu privlačnost.

Znanstvenici su istraživali privlačnost kod 254 para i otkrili su da različiti HLA uzorci kod partnera uzrokuju veću seksualnu privlačnost i želju za reprodukcijom.

Također, partnere koji imaju različit HLA više privlači miris tijela njihovih boljih polovica, no znanstvenici ovaj podatak uzimaju s rezervom jer je moguće da je riječ o samo "očaranosti" osobom s kojom su duže vremena u vezi.

Ranija istraživanja pokazala su da HLA ima velik utjecaj i na reprodukciju kod životinja. Mužjak i ženka s različitim HLA uzorkom stvaraju mladunce s izrazito otpornim i snažnim imunitetom.

Sve ovo znači da vaš genetski kod zapravo određuje koliko ćete jako htjeti u krevet s nekim, a izgleda i da se suprotnosti zaista privlače.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.