Lifestyle

Juha od bundeve idealna okrijepa za zimske dane

Juha od bundeve idealna okrijepa za zimske dane

Zimi nema toliko sezonskog svježeg voća i povrća pa zato treba iskoristiti ono što se nudi pa nije zgorega probati koji od ovih jednostavnih recepata i to s namirnicama koje su nam dostupne.

Juha od bundeve

Spada u omiljenu zimsku namirnicu jer je ukusna zdrava i povoljna. Bogat je izvor beta karotena, snažnog antioksidansa koji naš organizam štiti od utjecaja slobodnih radikala i jača imunitet, ali i vitaminima C, E, K, B1, B2, B3, B6, folnom kiselinom i mineralima. Treba li vam još koji razlog da ovih dana napravite toplu juhu od bundeve? Čak i ako ste početnik u kuhinji ili još nikada niste pripremali bundevu, ovu juhu spravit ćete poput pravog chefa. Intenzivniji okus dobit ćete ako bundevu narezanu na kockice prethodno ispečete u pećnici.

Sastojci:

1 kg muškatne bundeve
2 manje glavice luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 velika žlica maslaca
sol
papar
muškatni oraščić
povrtni temeljacPriprema:

Bundevu narežite na komade, očistite je od sjemenki i ogulite koru pa je usitnite na manje kocke. U dubljoj posudi rastopite maslac i popržite nasjeckani luk. Kada luk dobije zlatnu boju dodajte nasjeckani češnjak. Sada je red na bundevu. Dodajte je s nasjeckanom mrkvom te zalijte pripremljenim temeljcem. Kuhajte dok bundeva ne omekša, maknite je s vatre i štapnim mikserom izmiksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Posolite, poparite i dodajte svježe naribani muškatni oraščić. Ako je juha previše gusta, dodajte malo vode.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.