Kultura

U KLZ

Meri Sedić iz Zadra i Katarina Petričić iz Splita pobjednice 4. Malog koreografa Plesne udruge Gesta

Meri Sedić iz Zadra i Katarina Petričić iz Splita pobjednice 4. Malog koreografa Plesne udruge Gesta

U subotu navečer u prepunom Kazalištu lutaka održano je četvrto izdanje plesno edukacijskog natjecanja pod nazivom Mali koreogtaf u organizaciji Plesne udruge Gesta.

Jedinstven je to projket koji okuplja djecu iz cijele Hrvataske, nakon selektiranja plesnih pedagoga u dogovoru sa Gestom. Ove godine selektori su bili Marin Lemić plesač i koreograf i Roberta Carić Štimac plesna pedagoginja iz samoborskog plesnog kluba Point.

4. Mali koreograf Plesne udruge Gesta 4. Mali koreograf Plesne udruge Gesta

Od prijavljenih 37 kandidata, u finale je pozvano 17 najuspješnijih.

U finalu je u žiriju uz Robertu Carić Štimac bila Lucija Zalović iz Splitskog Tiramola -Udruge za suvremeni ples.

Žiri nije imao lagan zadatak jer su zaista sva djeca bila sjajna, uvježbana i tehnički jako dobro pripremljena i svoje koreografije su prezentirali na najbolji mogući način. Samo nijanse su odlučile o pobjedniku,a s obzirom na veliki interes i raspon u godinama, od ove sezone Gesta je uvela dvije kategorije zbog lakšeg ocjenjivanja.

  1. Kategorija od 7 do 10 godina
  2. Kategorija od 11 do 14 godina

Pobjednice malog koreografa su

1. Kategorija Meri Sedić iz Zadra
2. Katarina Petričić iz Splita

- Rad na ovom projektu zahtjevao je pažljivu organizaciju i suradnju s brojnim suradnicima, od stručnih mentora do tehničke podrške. Međutim, najveći trud uvijek je bio usmjeren prema tome da djeca osjete slobodu i radost stvaranja, te da kroz ovaj projekt razviju svoje samopouzdanje i vještine

Posebno me raduje gledati kako djeca izrastaju u male umjetnike, kako njihove ideje poprimaju oblik na sceni i kako s ponosom izvode ono što su sami osmislili. Svaka izvedba i svaki osmijeh pokazuje mi da je sav trud bio vrijedan, te da je Mali koreograf projekt koji nadilazi običan nastup za djecu kandidate - on postaje mjesto gdje djeca stvaraju, uče i rastu.

Ovaj projekt dokaz je snage dječje mašte i pokazuje koliko je važno omogućiti im platformu za izražavanje njihovih ideja. Vjerujem da Mali koreograf nije samo  uspjeh Geste, već uspjeh svih uključenih, a najviše djece koja su ga obogatila svojom nevjerojatnom energijom i kreativnošću.

Ne smijemo zaboraviti roditelje bez čije podrške bi djeca teško ostvarila svoje snove i zaplesala na daskama KLZ-a. Djeca se naime, na ovaj projekt prijavljuju kao pojednici, a ne kao članovi neke škole udruge ili kluba.

Natjecanje raste svake godine sve više, najava je da dogodine prerasta već u međunarodni karakter, kazala je organizatorica Nena Jurišić iz Plesne udruge Gesta.


Reci što misliš!