Kultura

video s festivala stripa

Zbirka 74 ponovo s nama! Mladi Zadrani uče od najboljih strip majstora

Zbirka 74 ponovo s nama! Mladi Zadrani uče od najboljih strip majstora
Iva Pejković

Još 2016. godine Gradska knjjižnica Zadar pokrenula je Festival stripa, a ove jeseni priredila je zanimljiv program. Zbirka 74 ponovo je u našem gradu!

Riječ je o dvodnevnom susretu najboljih strip autora s djecom i mladima. Mi smo danas bili na crtanju stripa "Live" u predvorju Providurove palače, gdje se nalazi i Ogranak Gradske knjižnice. Ovaj put u Zadru gostuju Damir Ercegović, Korina Hunjak i Antonio Filipović.

Oni su se bacili na ad hoc kreiranje strip tabli, prezentirajući svoj rad i strast prema stripu maturantima. 

Stripovi nisu slučajno poznati kao “deveta umjetnost” zbog složenosti metoda kojima se stvaraju i dubokih poruka koje prenose. Ovaj medij ima sposobnost istražiti kompleksne teme i pitanja, često dublje nego što to može činiti film ili knjiga.

Korina Hunjak je vizualna umjetnica i freelance ilustratorica. Dizajnira i ilustrira slikovnice, publikacije, društvene igre i aplikacije te izrađuje autorske stripove koje objavljuje u domaćim i stranim strip publikacijama

Diplomirala je primijenjenu grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Antonio Filipović a.k.a. Athan nam dolazi iz Rijeke i predstavlja svoj strip-album prvijenac 'Sinestezija' u nakladi Hrvatski autorski strip! Athan je okupirao našu scenu svojim radovima koje objavljuje u OHOHOzinu i Strip-PREFIKSu.

Damir Ercegović već tri desetljeća djeluje na regionalnoj strip sceni, što kao crtač, što kao scenarist.

Program se nastavlja u četvrtak poslijepodne.

U skopu Festivala stripa "Zbirka 74", razgovor i predstavljanje rada autora Damira Ercegovića bit će u središnjoj knjižnici u 18 sati.

 


Reci što misliš!