Kultura

HGK ŽK Zadar

Najuspješnija zadarska poduzeća nagrađena "Zlatnom kunom"

Najuspješnija zadarska poduzeća nagrađena
Šime Zelić/ PIXSELL

Na 6. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Zadar dodijeljene su plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima Zadarske županije za poslovanje u 2023. godini.

U kategoriji malih poduzetnika nagrađeno je društvo "Wod software solutions d.o.o." Zadar, u kategoriji srednjih poduzeća "TP line d.o.o. Zadar", a u kategoriji velikih poduzeća "LTH metalni lijev d.o.o. Benkovac".

Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama u županiji Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama u Zadarskoj županiji

"Wod software solutions d.o.o." Zadar je od male tvrtke za razvoj softwerskih rješenja vrlo brzo narasla do 17 zaposlenih, koji iza sebe imaju neke od najpoznatijih zadarskih projekata u svojoj branši.

"TP line d.o.o. Zadar" je tvrtka za obalni prijevoz unutar grupe "Tankerska plovidba" koja je u nepunih pet godina narasla od statusa malog brodara sa jednim brodom i linijom do tvrtke sa pet katamarana, koja parira drugim brodarima na Jadranu.

Društvo "LTH metalni lijev d.o.o. Benkovac" gotovo cjelokupnu proizvodnju namijenjenu prvenstveno za automobilsku industriju plasira na tržište EU. Oko 620 djelatnika marljivo radi s fokusom na tehničkoj struci.

Kristalna kuna dodijeljena je "Tankerskoj plovidbi", koja je tri godine zaredom proglašena najboljim velikim poduzetnikom u regiji.

Denis Ikić, predsjednik HGK - Županijske komore Zadar, istaknuo je da je 2023. godina bila uspješna za gospodarstvo županije, s ukupnim prihodom od 3,5 milijardi eura i dobitkom većom za 40 posto.


Reci što misliš!