Kultura

subota, 3. kolovoza

Flautistica Ana Batinica i plesačica Matea Bilosnić u crkvi sv. Donata

Flautistica Ana Batinica i plesačica Matea Bilosnić u crkvi sv. Donata

U sklopu 64. Glazbenih večeri u sv. Donatu u subotu, 3. kolovoza s početkom u 21 sat u crkvi Sv. Donata nastupit će Ana Batinica, flauta i Matea Bilosnić, suvremeni ples.

Prva asocijacija na zvuk flaute mogao bi biti ptičji pjev. Upravo je projektom Pticopjev šibenska flautistica Ane Batinica pod svjetlo reflektora stavila zvuk solo flaute u svim svojim mnogostrukim pojavnostima, ali i brojne nove skladbe hrvatskih autora pisane upravo za nju.

La Folia ili la folie stari je ples čija je jednostavna glazbena tema inspirirala mnoge skladatelje pa tako i baroknog Marina Maraisa. Njegova skladba poslužit će kao vezivno tkivo ali i inspiracija međusobnoj igri između zvuka, pokreta i svjetla.

Matea Bilosnić jedan je od najzanimljivijih izdanaka Zadarske plesne škole gdje se kroz dugogodišnji festival solo plesa Monoplay posebno gaji individualni plesni izraz.

Dvije umjetnice kroz epizode monologa i dijaloga dijele s publikom svoj unutarnji svemir. Ana Batinica solo je flautistica Zagrebačke filharmonije. Matea Bilosnić multimedijska je umjetnica s diplomom suvremenog plesa i kazališta.

Ulaznice se kupuju putem stranice kuzd.mojekarte.hr, zatim na info-pultu Providurove palače od utorka do subote od 11 do 13 i od 19 do 21 sat te ispred koncertnog prostora uoči svakog koncerta sat vremena prije početka programa. Ponedjeljkom i nedjeljom ulaznice se prodaju samo na mjestu održavanja koncerta.

Popust u visini od 50% po ulaznici ostvaruju umirovljenici, studenti, učenici, osobe s invaliditetom i djeca mlađa od 12 godina. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je ostvariti samo u fizičkoj prodaji na info pultu Providurove palače.


Reci što misliš!