Kultura

iz sve snage

Vremeplov u devedesete! U zadarskoj kinoteci prikazan odličan "rockumentarac"

Vremeplov u devedesete! U zadarskoj kinoteci prikazan odličan

Sinoć je u Kino zoni prikazan film ''Iz sve snage'' koji najvećim dijelom prati prvu polovinu devedesetih, kada su se u Hrvatskoj pojavile nove snage rocka

Bilo je to neko ludo vrijeme, povoljno za eksploziju novih klinaca, koji su svirali iz čiste ljubavi, poput Majki, Kojota, Laufera, Pipsa, Hladnog piva...

U ovom sjajnom rockumentarcu mnogi protagonisti tih vremena govore o svemu što im se događalo, na neki način, zateklo je i njih same.

Bilo je to doba tvrdog undergrounda, nezavisnog izdavaštva kakvo danas u poplavi moderne tehnologije ne poznajemo...definitivno film kojega vrijedi pogledati, a imali smo čast upoznati i entuzijaste koji stoje iza njega - Dimitar Dimitrovski Diba i Arijana Velić, koji su film otvorili fokusom na kultno vinilno izdanje 'Bombardiranje New Yorka', kompilaciju koja je bila presudna za ono što danas poznajemo i volimo.

Divna đirada sjećanjima svima nama koji smo uz ovu glazbu odrastali, stasali ili s njom zaživjeli, ali i crv sumnje - može li se nešto tako danas ponoviti..?


Reci što misliš!