Kultura

od utorka, 14. svibnja

Tjedan u znaku Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar!

Tjedan u znaku Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar!

Program je raznolik i sastavljen tako da bude zanimljiv publici. Ulaz na sve koncerte je besplatan!

U utorak, 14. svibnja 2024. s početkom u 19,30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa učenici glasovirskog odjela održat će koncert pod nazivom Boje glasovira.

Na koncertu će nastupiti učenici od prvog razreda osnovne škole do završnoga razreda. Neki od njih sudjelovali su na međunarodnim natjecanjima i osvojili lijepe nagrade.

Na natjecanju Daleki akordi u Splitu  Pia Tokić osvojila je drugu, dok su Leona Eškinja i Lea Eva Antonina osvojile treću nagradu. Njihovi nastavnici su Jurica Šoša, Martina Stipčević Petani i Blanka Aždajić. Na natjecanju Jurica Murai u Varaždinu Noa Lenkić i Veronika Višnjić dobili su priznanje, a Mariela Baljak treću nagradu. Za natjecanje su ih pripremile nastavnice  Ivana Skroče i Elizabet Novak. Na istom natjecanju prvu nagradu osvojio je Radoslav Chikolov i njegov nastavnik Nenad Novak.

U srijedu, 15. svibnja 2024.g. s početkom u 19,30 u crkvi sv. Šime nastupit će Roko Žmikić, učenik orgulja 3. razreda srednje škole u klasi Martine Lazar, prof.  Na koncertu u Zadru izvest će djela J.S.Bacha, D. Buxtehudea, M. Lešćana, a kao gošća pridružit će mu se Lucija Zmijanović, sopran, 2. sr. GŠ iz Šibenika ( nastavnica Ana Grubić Miškić), s kojom će izvesti djela C. Monteverdija i A. Vivaldija. Izvedbu ovog koncerta omogućili su gostoljubivost i pomoć don Damira Šehića, župnika Sv. Šime.

Treći koncert pod nazivom Glazbena večer održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2024. g. u 19 sati u velikoj dvorani HNK Zadar. Na tom koncertu nastupit će svi ansambli škole: zbor Bersići, mješoviti školski zbor, gudački, puhački i gitaristički orkestar. Publika će moći čuti i učenike koji su osvojili nagrade na državnom natjecanju.

Ove godine  to je osmero učenika solista koji su osvojili druge nagrade i jedan komorni sastav koji je osvojio prvu nagradu! 

Program je raznolik i sastavljen tako da bude zanimljiv publici. Ulaz na sve koncerte je besplatan!

 


Reci što misliš!