Gastro novitet
Predstavljena luksuzna monografija posvećena svim gastro čarima Istre
U čast Istri i lokalnim proizvođačima koji su od nje napravili kulinarski najbogatiju regiju, predstavljena je jedinstvena monografija.
Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS OF ISTRIA“ koja objedinjuje gastronomske čari Istre u svijetu besprijekornih okusa. Monografija je nastala kako bi svojim gostima predstavila različit doživljaj Istre kroz četiri godišnja doba i četiri vrste tla utkanim u gourmet ponudu Maistra Collection hotela, poglavito Cap Aureo signature restorana Grand Park Hotela Rovinj.
Autorski tim koji stoji iza knjige je niz vrsnih profesionalaca, chef Jeffrey J. Vella, autor tekstova Hrvoje Petrić, fotograf Mario Kučera kao i Beton design agencija. Monografija, zamišljena kao luksuzan coffee table book, obuhvaća niz fotografija Istre kao i malih lokalnih proizvođača, dok je na kraju knjige odabir recepata jela restorana Cap Aureo, koje potpisuje upravo chef Vella. Sva jela pripremljena su uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica iz četiri regije: plave, crvene, bijele i sive.
„Ponosan sam što sam imao priliku sudjelovati u stvaranju monografije koja sveobuhvatno sažima esenciju istarske gastronomske ponude i doživljaja. Istinska ljubav prema Istri i svemu što ona nudi pretočena je u svaki recept i notu okusa, stoga ne sumnjam da će se u ovoj monografiji pronaći po nešto za svakog“, izjavio je Jeffrey J. Vella te nadodao kako se nada da će knjiga inspirirati svakog ljubitelja gastronomije da se upusti u jedinstvenu avanturu koju Istra nudi.
„Istra je neiscrpan izvor inspiracije. Njene jedinstvene visoko kvalitetne namirnice i brojni mali proizvođači uspjeli su uz pomoć Jeffreya J. Velle promovirati ju kao renomiranu gourmet destinaciju. Stoga mi je pisanje ove gastro monografije i sudjelovanje na ovakvom projektu bilo izuzetno zadovoljstvo. Svaka stranica ove monografije izjava je ljubavi prema hrani, tradiciji i prekrasnim pejzažima Istre, a chef Jeffrey J. Vella izvanredno je to prikazao kroz svoja jela. Monografija je neizostavno ‘štivo’ za sve ljubitelje gastronomije i ljepote Istre”, izjavio je autor teksta Hrvoje Petrić.
Osmišljena kao svojevrsna gastronomska posveta Istri, monografija „OKUSI ISTRE / FLAVOURS OF ISTRIA“, namijenjena je gostima kao uspomena na jedinstveno iskustvo boravka u Maistri i Istri te kao nezaobilazan podsjetnik, ali i motiv ponovnog dolaska, prenosi Buro247
Vezane vijesti
-
Dobre vijesti za ljubitelje techna stižu iz Future Scope kolektiva: već najavljeni spektakl u vinkuranskom Cave Romane, gdje će 25. srpnja za pult stati legendarni Paul Kalkbrenner, dobiva još jedan vrhunac! U petak, 26. srpnja, pozornicu preuzima nitko drugi nego Ben Klock, ikona berlinskog underground techna.
-
Ako još uvijek nemate isplaniramo kamo za vikend, imamo last minute ideju koja će vas oboriti s nogu. U istarskom selu Cokuni smjestila se farma Kumparička čiji su vlasnici obitelj Winkler iz Slovenije. Od kad je u njihovom vlasništvu, farma je u potpunosti obnovljena te se bave uzgojem koza, a najpoznatiji su po vrhunskom kozjem siru.
-
Mnogo teže od očekivanog nogometaši Rijeke su svladali Istru 1961 na Rujevici u ogledu 20. kola Prve HNL. Rijeka je pobijedila 1-0 i vratila se na vrh ljestvice.
-
Hrvatska je u posljednjem desetljeću izgubila najmanje oko 250 tisuća stanovnika jer smo, prema procjeni Državnog zavoda za statistiku, lani krajem prosinca imali 4,036 milijuna stanovnika, piše u utorak Večernji list.
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!