Kultura

gradska loža

Održana radionica u sklopu projekta Kako nas muzej pokreće

Održana radionica u sklopu projekta Kako nas muzej pokreće

Etnološki odjel Narodni muzej Zadar u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), Zadar, održao je prvu radionicu u sklopu izložbeno- edukativnog projekta Kako nas muzej pokreće.


Tema i inspiracija radionice je bila suvremena umjetnost i izložba Ružičasto; priče o svakodnevnim predmetima i igračkama, akademskog slikara Zorana Šimunovića.
Radionica je održana u izložbenom prostoru Gradske lože, Narodni trg, Zadar u kojem se može pogledati izložba Ružičasto od 11. 04. - 04. 05. 2024.
Koncept radionice i vodstvo: kustosica Marija Šarić-Ban. Sudionici radionice su bili učenici ŠPUD- a, Zadar.Tema i inspiracija stručne radionice je bila suvremena umjetnost danas i djelo umjetnika Zorana Šimunovića. Učenici su se kroz kratko vodstvo i izlaganje o umjetniku i njegovom radu te djelu, upoznali s temom i pristupom radionici. Susret s umjetničkim djelom u prostoru galerije omogućio je učenicima rad in situ i komunikaciju sa djelima te međusobnu suradnju pod mentorskim vodstvom kustosice Marije Šarić-Ban i njihovih profesorica Kate Prskalo, Sandre Bačić, Jelene Franulović. Učenici su prema analizi djela ostvarili svoju umjetničku interpretaciju i kreaciju u kombiniranim tehnikama.

 


Reci što misliš!