Kultura

Marko Babić posthumno je proglašen Komunikatorom godine

Marko Babić posthumno je proglašen Komunikatorom godine
Sanjin Strukić/PIXSELL

Jučer je održana dodjela Grad PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a prestižnu nagradu za komunikatora godine posthumno je osvojio Marko Babić – arhitekt i stručnjak za marketing koji je tijekom svoje dvogodišnje borbe sa sarkomom otvoreno govorio o svojoj bolesti te poticao oboljele od raka, članove njihovih obitelji i sve ostale na optimizam.

Veliko priznanje Marka Babića za Komunikatora godine članove njegove obitelji ispunila je srećom i ponosom, a njegova partnerica Tina Biloglav, koja je zaprimila nagradu, u emotivnom je govoru kazala kako svi osjećaju da bi i njega to jako veselilo, a otkrila je i kome bi Marko posvetio nagradu:

“Netko je jednom napisati da je Marko bio školski primjer dobrog čovjeka. I zaista je bio. Iako ga više nema, ja mislim da je uvijek tu. Znam da bi Marko ovu nagradu posvetio Lei – svojoj prijateljici po dijagnoziji koja trenutno vodi veliku borbu za život. Ovo je za nju ali i za sve heroje s onkološkog odjela, a vjerujte mi – Ti ljudi su heroji!"

Ovaj je Zagrepčanin donio odluku da neće šutjeti o svom životu s bolešću te je na humorističan način dijelio svoju svakodnevnicu. Okupio je oko sebe više od 40 tisuća ljudi. Otvoreno je govorio o svojem životu, problemima, strahovima, nadanjima, dijagnozi, bolesti, partnerici, djeci. O sebi. Putovanje zvano igra, kako glasi naziv knjige koju je objavio, nije knjiga o raku, već priča o optimizmu, nadi i radosti života koja nam je svima potrebna. U jednom od svojih posljednjih javnih nastupa o svom je životu rekao:

“Siguran sam da je kvalitetniji nego 95 posto ljudi. Toliko dobrih stvari mi se događa. Privukao sam toliko super ljudi, proveo sam sa svojim curama vremena koliko da je život išao normalno, ne bih ni 30 posto. Puno sam svjesniji svakog dana i trenutka.” Zapamtite ga. Zapamtite ime: Marko Babić“, poručio je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Prenosi Fashion.hr


Reci što misliš!