Kultura

Fotografija

Otvorene prijave za novu sezonu besplatnog seminara Fotosofia

Otvorene prijave za novu sezonu besplatnog seminara Fotosofia
Luka Dubroja

Otvorene su prijave za Fotosofiju, besplatni seminar i workshop za naprednu fotografiju koji pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke već devetnaest godina okuplja fotokreativce iz Hrvatske i regije.

Nova sezona Fotosofije održat će se u Zagrebu od 10. do 15. lipnja, a petnaest polaznika će kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu - u teoriji i praksi - otkriti kako usavršiti i nadograditi svoja fotografska znanja.  Prijave su otvorene do 15. svibnja.

"Fotosofia je u gotovo dva desetljeća postojanja oblikovala neka od najvećih fotografskih imena nove generacije, poput Franje Matkovića, Denisa Butorca, Jelene Balić… ali i mnoge druge koji su nakon seminara odlučili promijeniti zanimanje i posvetiti se fotografiji", rekao je Hoyka. 

Kaže kako nema sretnije osobe od njega kada na nekoj premijeri ili snimanju među fotografima sretne bivše seminariste kako vrijedno rade svoj posao, kada vidi njihove fotografije u medijima ili ga pozovu na samostalne izložbe.

Hoyka kaže kako u svaku novu sezonu ulazi s jednakom energijom i entuzijazmom kao i 2006., kada je održao prvu Fotosofiju, a otkad je seminar prošlo 270 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore, u dobi od 18 do 63 godine.

Realizirali su više od 3200 kreativnih fotografija i mnoge od njih objavljivane su u vodećim medijima ili kao vizuali marketinških kampanja.

Sve informacije vezane uz prijavu na Fotosofia seminar mogu se vidjeti na www.Hoyka.com


Reci što misliš!