ponedjeljak, 15. travnja
Mario Padelin gostuje u Udruzi slijepih i slabovidnih Zadarske županije
Dođite 15. travnja u 18 sati u Udrugu slijepih i slabovidnih Zadarske županije! Osim članova i prijatelja, dočekat će vas i najspecijalniji gost, Mario Padelin.
Mario Padelin poznati je zadarski pisac, novinar i glazbenik.
Razgovor vodi spisateljica Mirjana Mrkela.
Vezane vijesti
-
Arheologinja Maja Grgurić-Srzentić s Odjela za arheologiju zadarskog Sveučilišta i zadarski fotograf Marko Lorenzo Blaslov iz Zadra javnosti predstavljaju zanimljiv projekt “Blago Velebita”. Izlaganje i izložba fotografija održat će se u petak 17. svibnja u Bjelovaru na festivalu „Brdo knjiga“ u Samoboru.
-
Ove godine obilježava se 32. obljetnica vojne akcije Jaguar 1992., jedinstvene po načinu na koji je izvedena i njenom strateškom značenju za grad Zadar i okolna naselja.
-
Ovu će podvodnu avanturu, od 20. do 31. svibnja na južnom parkirlištu Š.C.Višnjik razgledati djeca, učenici i posjetitelji, sudjelujući u zanimljivim interaktivnim predavanjima.
-
S toplim, sunčanim danima koje smo napokon dočekali, uvijek se povlače pitanja koja su najbolja mjesta za uživanje u dobroj kavi. Kafića je puno, a sva sreća i mjesta s dobrom kavom je iz godine u godinu sve više. Ipak, za slučaj da vam ponestane ideja i inspiracija, a tražite slatko mjesto sa super kavom, za vas smo pripremile mali vodič naših najdražih specialty coffee adresa, i to ne samo u Zagrebu, već i na cijeloj obali!
Izdvojeno
-
Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru koji će se javnosti predstaviti u petak, 17. svibnja u 18 sati sa izložbom “Kulturna baština kao inspiracija”.
-
Švedska policija privela je nekoliko osoba i ogradila područje u Stockholmu nakon što je ophodnja čula navodnu pucnjavu, priopćila je u petak policija, a u ograđenom području nalazi se izraelsko veleposlanstvo.
-
Sharon Stone, Stephen Fry i Liam Neeson zatražili su da se Kevinu Spaceyju dopusti povratak glumi, piše BBC.
-
Oni koji su početnici u kuhanju uglavnom misle da će smjesa biti bolja što je više jaja u smjesi. Međutim, to će zapravo samo pokvariti okus i palačinke će na kraju samo biti gumene.
Reci što misliš!