Kultura

rječnik

Mercedes Ceda Barić 40 godina vrijedno skupljala riječi, izraze, pojmove svoga Preka

Mercedes Ceda Barić 40 godina vrijedno skupljala riječi, izraze, pojmove svoga Preka
Naši školji

Pod pokroviteljstvom Općine Preko i TZO Preko, a u organizaciji POU Dom na žalu i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u subotu, 3. veljače u 16.30 u Domu na žalu održat će se promocija Rječnika govora mjesta Preka Mercedes Ceda Barić.

O knjizi će govoriti recenzenti dr.sc. Josip Lisac i prof.dr.sc. Ivica Vigato te autorica Mercedes Ceda Barić, a u programu će sudjelovati Udruga žena Luzor, Marina Marčelić, Evelin Dorkin Gregov i Karmen Gregov. Voditeljica programa bit će Vesna Benić

Autorica je 40 godina vrijedno skupljala riječi, izraze, pojmove svoga mjesta i time napravila jasnu distinkciju između Preka i susjednih mjesta na Ugljanu. U rječnik je uvrstila i kulturno-povijesnu baštinu Preka, a u predgovoru u kratkim crtama dala presjek najvažnijih datuma, događaja i zemljopisnih odrednica Preka.

Rječnik govora mjesta Preka objavljen je u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Zadru, urednik je Ivica Vigato, koji je uz Josipa Lisca i recenzent. Lektori su bili Mate Čačić, Marija Šoša, Tea Vidaić i Marija Rušev, koja je napravila i akcentuaciju, a kratice je napravila sama autorica.


Reci što misliš!