Kultura

17. kolovoza 2023.

Veliki koncert obilježit će 30 godina od odlaska Tomislava Ivčića

Veliki koncert obilježit će 30 godina od odlaska Tomislava Ivčića
Filip Brala/PIXSELL

Ove godine obilježava se 30 godina od preranog odlaska Tomislava Ivčića, poznatog hrvatskog skladatelja i pjevača. Veliki koncert u njegovo sjećanje dogodit će se dana 17.08.2023 godine na zadarskom Forumu ispred crkve sv.Donata.

Budući da je hrvatsku glazbenu baštinu zadužio svojim opusom, naročito s domoljubnim pjesmama koje predvodi „Stop the War in Croatia“ koja se emitirala na radio i tv postajama širom svijeta, očekujemo veliki interes javnosti za ovaj koncert.

Tomislav Ivčić plakatKoncert će izravno prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio s početkom u 21.00 h, a ulaz na koncert će biti slobodan za publiku.
Da se zasigurno radi o koncertu koji će imati visoku umjetničku razinu dokazujčinjenica da su svoje nastupe potvrdili sljedeći izvođači: Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl,Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Vlado Kalember, Mladen Grdović, grupa Forum, Ive Županović, Marina Tomašević, Jure Brkljača, klapa Munita i Davor Pekota i klapa Niko.


Za aranžmane i orkestar je zadužen Saša Miočić, poznati zadarski glazbenik, glazbeni
producent i aranžer. Orkestar će činiti osmeročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika kojemu će biti pridodan poznati Zadarski komorni orkestar sačinjen od 14 gudača s kojim inače ravna maestro Ivan Repušić.


Za scenografiju je zadužen zadarski scenograf Neven Stojaković, od tehnike će na
raspolaganju biti: veliki razglas, rasvjeta sa 70 uređeaja, aluminijska konstrukcija s krovištem, led ekrani 30 m2 i crkva sv. Donata kao moguća dodatna pozicija za projekcije.  


Pokrovitelji Koncerta su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije. Generalni sponzor je OTP banka, zlatni sponzor Dogus grupa, srebrni sponzor Maraš, brončani sponzor Falkensteiner, a koncert su pomogli sponzori HEP, Plodine, Općina Bibinje, Hrvatska turistička zajednica, HDS ZAMP, Sekuritas i Restoran Niko. Medijski pokrovitelji su Jutarnji list, Media oglasi, Radio 057 i Print studio.

 


Reci što misliš!