Kultura

booksa

Na Škrabici za Antu ove godine nastupit će Ivana Starčević s prijateljima

Na Škrabici za Antu ove godine nastupit će Ivana Starčević s prijateljima

I ove godine kulturna scena, susjedstvo i prijatelji okupljaju se slaveći život i stvaralaštvo umjetnika, glazbenika i pisca Ante Perkovića, prerano otišlog Booksinog prijatelja i urednika Škrabice.

U čast uspomene na Antu nastupa Ivana Starčević sa svojim prijateljima.

U društvu dugogodišnjih prijatelja i bliskih suradnika (Marko Levanić, Matija Antolić, Vlado Mirčeta i Pavle Miholjević) na Booksi u parku Ivana će izvesti pjesme koje je snimala u raznim projektima i bendovima: bit će tu Rakete, Med, the Basewalks.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. 

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. do jeseni naš najstariji i najdraži glazbeni program vodila je mlada i vrijedna Ivana Krešić, a nakon što se Ivana preselila u Prag, njen je posao nastavila jednako mlada i ništa manje vrijedna Valentina Sertić. Nakon Valentine Škrabicu je vodio naš dugogodišnji suradnik, suvoditelj nekadašnjeg Audio kluba@Booksa, susjed, prijatelj i povremeni DJ za rodbinu i prijatelje Matej Ivušić. Škrabicu trenutno vodi Marija Krstanović.

Programe Bookse u parku podupiru: Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zaklada Kultura nova.

Ovaj koncert sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije.


Reci što misliš!