Kultura

studentski etnografski filmski festival

8. izdanje SEF festivala u limited edition obliku

8. izdanje SEF festivala u limited edition obliku

SEF festival je međunarodni studentski etnografski filmski festival koji se u Zadru održava od 2014. godine, pod inicijativom studenata etnologije i antropologije.

Cilj festivala je upoznati studente i širu javnost s područjem vizualne antropologije kroz prikazivanje studentskog etnografskog filma - posebnog oblika etnografskog istraživanja. SEF je otvoren prostor za sve one zainteresirane, bez obzira jesu studenti -tako da vas pozivamo na druženje, gledanje i komentiranje filmova!

97f4956ef212bf3d895a8b964033b093.jpg?v=2Tradicija SEF-a nalaže projiciranje filmova s različitih strana svijeta i odabiranje pobjednika, međutim ove godine očekuje nas malo drugačiji program. U limited edition verziji, odlučili smo pažnju usmjeriti na rad naših kolega i prijatelja iz Beograda koji su svu godinu marljivo radili pa su našu pažnju i više nego zaslužili! Sigurni smo da iz njihovih filmova, a i od njih samih možemo puno toga naučiti i veselimo se razmjeni ideja i razmišljanja.

U suradnji s udrugom Vizantrop iz Beograda prikazat će se nekoliko filmova sudionika Škole Vizualne Antropologije (ŠVA) u Beogradu te Centra za vizualnu antropologiju (VAC).

Mentori i predstavnici udruga Relja Pekić-Carić, Nina Mladenović i Nikola Radeka dolaze nam u goste da nam predstave rad i produkte rada te nas inspiriraju sa svojim idejama

Program festivala ove godine održava se u petak 26. i subotu 27.5. u prostoru Knjigozemske, s početkom u 20:00 sati.

Po završetku programa u subotu prebacujemo se nigdje drugdje, nego u Nigdjezemsku, gdje zatvaramo festival uz zanimljiv spoj žanrovski različite glazbe koju će nam puštati Nikola Radeka iliti Nikonj!

Nikonj će nam u svom DJ setu predstaviti spoj alternativnije elektroničke glazbe i zvukova s vlastitih etnomuzikoloških terenskih istraživanja u Istri, petrinjskom kraju, Potkozarju, beogradskom gradskom prijevozu, Pomoravlju i zapise vlaških posmrtnih obreda.