Kultura

#dojmovi

Dva desetljeća na sceni "Igrajmo se" zaokružili Poučkom o suglasnosti

Dva desetljeća na sceni
Bojan Bogdanić

Dva desetljeća na sceni "Igrajmo se" zaokružili su Poučkom o suglasnosti - naziv je to predstave koju su premijerno igrali u HNK Zadar u petak, a publika je do posljednjeg mjesta ispunila kazalište.

Razgovarali smo s Matijom Šango Šimurina, voditeljicom kazališne udruge Igrajmo se, dramskom pedagoginjom i osobom koja je pokrenula mali umjetnički inkubator za naš grad, a intervju možete pročitati ovdje.

Kazališna udruga Igrajmo se - Poučak o suglasnosti Kazališna udruga Igrajmo se - Poučak o suglasnosti

Na sceni se našlo čak 45 mladih, a u fokusu je problematika životnih vrijednosti, odnosno što je čovjek čovjeku danas, koliko se mijenjamo mi sami i sve oko nas, pružamo li ruku jedan drugome i koliko napredujemo kao društvo.

Svaka rečenica snažna je poruka. Ovo je definitivno prestava za mlade koju trebaju pogledati i odrasli.

Prilagođen dramski tekst badenski je poučak o suglasnosti, te je hommage Bertoltu Brechtu i njegovom epskom teatru s posebnim naglaskom na besmisao rata (ima li boljeg trenutka za govoriti o tome?)

Divne kostime izradila je Anita Goreta, a video Robert Brkljača. 

 

Ivan Pavao Čulina svojevrsni je "voditelj zbora" i za svoje godine vrlo impresivan i samouvjeren na sceni, a povjerena mu je izuzetno snažna uloga.

f52fafc5f17e57aaa460c5228c12dc8f.jpg?v=2Posebno je zanimljivo i to što se dio glumaca nalazio u publici, a bilo je i žestokih riffova na sceni -  Karlo Klarić inače svira violinu, u predstavi gitaru, a na bubnjevima je jedna talentirana djevojka, Eva Vrkić. 

c9f5c81e7b379caa6e9412b93a4706a9.jpg?v=2Nakon premijere Igrajmo se ima još planova.

Jedan od njih je gostovanje ekipe iz Tuzle (ansambl Pozorišta mladih), a u pripremi je i izložba kazališne fotografije u suradnji s galerijom ZadArt.

 


Reci što misliš!