Kultura

#preko

Mali glumci premijerno izveli predstavu “Taxi”: Teta Gabi, mi bi jooošššš…

Mali glumci premijerno izveli predstavu “Taxi”: Teta Gabi, mi bi jooošššš…
Naši školji

Ni nesnosna vrućina, večernja 32 stupnja, ni komarci, ni trema nisu omeli male polaznike glumačko-dramske radionice Doma na žalu na premijernoj izvedbi njihove ovoljetne predstave “Taxi”.

Puno gledalište u Jardinu obitelji Mašina dodatno je podgrijavalo uzbuđenje i tjeralo na poneku improvizaciju na sceni, ali svi zajedno, i djeca i voditeljica radionice, zadarska glumica Gabrijela Meštrović Maštruko, pokazali su još jednom da dišu zajedno, usklađeni kao najbolji švicarski sat.

-Unatoč nervozi zbog korone i nametnutim ograničenjima, i ovo smo ljeto uspjeli održati dramsku radionicu, a posebno raduje da su, osim malih Prečana, polaznici bili i iz Zagreba, Varaždina, Zadra…. Odlučili smo se za još jednu turističku priču i nazvali je “Taxi”. I, čini se, pogodili u sridu, jer su se tema i predstava jako svidjele publici. Mnogi su se prepoznali u dogodovštinama taksista Bažilija, komentirala je poslije premijere voditeljica radionice, autorica teksta i redateljica Gabrijela Meštrović Maštruko.

Ističe da im je ovo bio najteži zadatak dosad jer su morali biti jako skoncentrirani i usklađeni. A po nesnosnoj vrućini to im nije bilo lako!

-U deset dana napravili smo odličnu predstavu, opet ponudili puno toga novoga. Sklopili divna prijateljstva… Ma svima nam je žao što je gotovo za ovo ljeto, neki su pustili i suzu i na kraju uglas rekli: Teta Gabi, mi bi jooošššš…, govori puna dojmova voditeljica radionice i dodaje kako je stvarati kazalište na ovom čarobnom otoku, s ovom djecom, blagoslov, sreća. Osjećaju to i roditelji i djeca jer su odmah poslije premijere željeli rezervirati mjesto na radionici sljedećeg ljeta.

Naravno, zahvaljuje i svima koji su pomogli da ova lijepa otočna priča greee dalje, a to su prije svega POU Dom na žalu, TZO Preko i Općina Preko te Luka Košta kao majstor rasvjete i zvuka. Posebna zahvala i slastičarnici Čoko Roko iz Preka koja je i ovoga puta male glumce počastila tortom.


Reci što misliš!