Kultura

Zašto je dobro čitati bajke?

Prijedlozi programa za ovogodišnje izdanje manifestacije "Zadar čita" zaprimaju se do 5. ožujka

Prijedlozi programa za ovogodišnje izdanje manifestacije
GKZD

S radošću smo dočekali vrijeme planiranja i pripreme ovogodišnjeg programa poticanja čitanja Zadar čita 2021, poručuju iz zadarske Gradske knjižnice.

"Kako nas je prošla godina iznenadila te su se planovi morali mijenjati, ove godine odlučili smo doskočiti nepredvidivim pojavama te izvedbeno i tematski prilagoditi manifestaciju situaciji, a uvijek s ciljem promocije kulture i navike čitanja naših korisnika", kažu iz GKZD te nas upoznavaju s ovogodišnjom temom, ili bolje reći - pitanjem:

"Okolnosti u kojima danas živimo tjeraju nas na razmišljanje o odnosu dobra i zla, pobjedi optimizma i vjere u dobro. Djetinjstva su nam obilježena bajkama kojih se uvijek rado sjetimo jer nas vežu i za uspomene s roditeljima, bakama i djedovima koji su nam  bajke čitali. Iz gotovo svake bajke proizlazi čežnja za pobjedom dobra, istine i pravde kroz mogućnost maštanja i kreiranja svijeta prilagođenog čovjekovoj želji. Zato smo, umjesto teme, postavili pitanje Zašto je dobro čitati bajke?" 
 
Termin održavanja manifestacije je od 22. do 27. ožujka 2021. godine, a svoje prijedloge programa kroz odgovor na pitanje Zašto je dobro čitati bajke? možete dostaviti na obrascu u prilogu do 5. ožujka 2021. godine na adresu elektroničke pošte: zadar.cita@gkzd.hr.

Koordinator programa u Gradskoj knjižnici Zadar je Matea Bakmaz kojoj se možete obratiti oko bilo kakvih organizacijskih pitanja, putem elektroničke pošte matea.bakmaz@gkzd.hr ili na tel. 023/301-103

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, programi će se održati u fizičkom ili virtualnom prostoru. Objedinjeni zajednički programi svih prijavljenih objavit će se na mrežnoj stranici i na profilima društvenih mreža Gradske knjižnice Zadar. 


Reci što misliš!