Kultura

što se sve postiglo, kako naprijed?

Dvije godine ZadrugArta obilježit će se završnom konferencijom

Dvije godine ZadrugArta obilježit će se završnom konferencijom
Bojan Bogdanić

Točno dvije godine od potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta ZadrugArt, u uvjetima koje nitko te 2018. godine nije mogao niti zamisliti, održat će se njegova završna konferencija.

Tijekom dvogodišnjeg procesa nizom tribina i radionica ostvario se konkretni i konstruktivni dijalog između aktera nezavisne kulturne scene i lokalne vlasti koji je rezultirao izradom Smjernicama za uspostavljanje modela sudioničkog upravljanja budućim Centrom za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade te inicijativu uspostvaljanja Platforme udruga, umjetničkih organizacija i pojedinaca nezavisne kulture grada Zadra.

Projekt ZadrugArt donio je i bogati kulturno umjetnički program tijekom kojeg su održane brojne radionice (plesa, pjevanja, glume, filma, stripa, fotografije, DJ i hip hop stvaralaštva, dobrog zvuka, čitanja, grafita), održala brojna zanimljiva događanja (kazališne i lutkarske predstave za djecu, mlade i starije, filmske projekcije, kvizovi, koncerti, flash mob i dr.) te su izradila dva izuzetna murala kojima je uljepšan izgled grada. 

Zaključci dvogodišnjeg intenzivnog procesa bit će izneseni na završnoj konferenciji koja će se održati u četvrtak, 29. listopada 2020. godine, u koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru s početkom u 13.30 sati. 

Budući da je kapacitet dvorane uslijed propisanih epidemioloških mjera vrlo ograničen, prijave za sudjelovanje na konferenciji uživo vrše se putem e-maila (centar.nezavisne.kulture@gmail.com) ili porukom u inbox na službenoj Facebook stranici projekta.

Svi oni koji neće biti u mogućnosti uživo prisustvovati završnoj konferenciju, istu će moći pratiti putem prijenosa na službenoj Facebook stranici projekta.

Premda žalosni što projekt završava, ipak nas vesele pomaci kao i pozitivni komentari proizašli iz niza aktivnosti od strane struke, udruga i pojedinaca, poručuju iz Zajednice udruga Centar nezavisne kulture 

 


Reci što misliš!