Kultura

utorak, 20. listopada

U Kazalištu lutaka premijera plesne predstave "Portreti"

U Kazalištu lutaka premijera plesne predstave

Zadarski plesni ansambl najavljuje premijeru predstave Portreti koja će se održati u utorak, 20. listopada u Kazalištu lutaka Zadar u sklopu Plesne sezone i organizaciji Zadarskog plesnog ansambla.

Portreti su rezultat presjeka pet različitih identiteta. Označavaju vremensku točku u kojoj se međusobno prelamaju različiti individualni pogledi, uspomene i osobno uvjetovane perspektive.

Svaka od plesačica, polazeći od vlastitog poimanja portreta, donosi specifičnu interpretaciju svojih iskustvom uvjetovanih poimanja te ulazi u intimni prostor konstruiranja značenja između vlastitog stava i grupnog (ne)razumijevanja. Konstruirano značenje novi su portreti inspirirani slikom, riječi, pjesmom, fotografijom, dragom osobom, idolom, poznanikom, stihom, ili jednostavno uspomenama.

Pet različitih portreta nepredvidljivo se poigrava s vremenom, stapajući se u zajedničke slike, iz kojih se u (ne)određenom ritmu izdvajaju individualni portreti kojima izvođačice ističu vlastiti značaj i interpretaciju u prvi plan.

Portreti su, stoga, poigravanje između pet različitih iskustava, individua i pozadina, pokušaji ukalupljivanja u zajednički format te istovremenog naglašavanja vrijednosti zajedničkog procesa koji je prožet uspostavljanjem odnosa naizgled nespojivih slika i individua.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti i podići na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave po cijeni od 50 kn, a rezervirati putem maila zadarskiplesniansambl@gmail.com 


Reci što misliš!