Kultura

od 16. do 22. kolovoza

Filmske, likovne i glazbene radionice u sklopu Zadar Organ Festivala

Filmske, likovne i glazbene radionice u sklopu Zadar Organ Festivala

Za sve koji žele svoje ljetne praznike obogatiti kreativnim sadržajima, i ove će se godine održati besplatne radionice u sklopu Zadar Organ Festivala.

Radionice će uključiti školu dokumentarnog i eksperimentalnog filma, od 16. do 22. kolovoza, a prijaviti se mogu maštoviti pojedinci od 12 do 20 godina. Razvoj scenarija, produkcijska razrada, snimanje i montaža, pod vodstvom filmskog autora Tome Zidića, odvijat će se na otvorenome i u prostorima Knjigozemske, a kruna radionice bit će 23. kolovoza kad će se na ljetnoj pozornici Kino Zone zadarskoj publici prikazati nastali filmovi.  

Grupne likovne radionice s temom zvuka bavit će se istraživanjem mogućnosti likovnog oblikovanja u različitim, kombiniranim tehnikama. I ove će ih godine voditi slikarica Irena Baković Marušić, a otvorene su za prijavu djeci i mladima u dobi od 5 do 20 godina.

Orguljašice Tjaša Drovenik i Tea Kulaš vodit će glazbene radionice, odnosno, individualne satove orgulja i komorne glazbe za sve one koji žele uroniti u svijet orgulja koje se popularno nazivaju i kraljica instrumenata, te se dublje pozabaviti pitanjima interpretacije glazbenih djela. Za ove satove poželjno je iskustvo odnosno glazbena naobrazba, bilo na klaviru ili nekom drugom instrumentu. Pedagoginje pozivaju mlade koji idu u glazbene škole i već imaju svoje komorne ansamble s klavirom da se prijave zajedno i omoguće svom sastavu inspirativno iskustvo i mogućnost javne prezentacije rada na koncertu koji će se održati 22. kolovoza. 

Više informacija može se pronaći na www.zadarorganfestival.com, gdje se nalazi i službeni obrazac za prijavu, koja je moguća do 14. kolovoza. 


Reci što misliš!