Kultura

11. listopada

Odjel za povijest predstavlja rezultate znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost

Odjel za povijest predstavlja rezultate znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost
Filip Brala

Odjel za povijest poziva na predstavljanje rezultata znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost: Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.).

Rezultate će predstaviti voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Ante Bralić te suradnici na projektu doc. dr. sc. Sanda Uglešić, doc. dr. sc. Zlatko Begonja, dr. sc. Ante Gverić i dr. sc. Branko Kasalo.

Predstavljanje će se održati u petak, 11. listopada 2019. u 10:30 sati u Velikoj dvorani Odjela za povijest (DHM, II. kat) Ruđera Boškovića 5.

Znanstveni projekt "Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.) financiran je od strane Hrvatske zaklade za znanost.

Voditelj projekta je dr. Ante Bralić s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru. Suradnici na projektu su: dr. Zlatko Begonja, dr. Branko Kasalo i dr. Sanda Uglešić s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru; dr. Ante Gverić ravnatelj Državnog arhiva u Zadru, dr. Marko Trogrlić s Filozofskog fakulteta u Splitu, dr. Zdravka Jelaska Marijan s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu, dr. Borut Klabjan s European University Institute iz Firence, Borut Klabjan s Znanstveno raziskovalnog središča iz Kopra, dr. Andreas Guidi s Humbolt University u Berlinu te dr. Ante Batović iz Londona.

U sklopu projekta izvršeno je više arhivskih istraživanja u Londonu, Beču, Rimu, Trstu, Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Splitu i Zadru.

Rezultati tih istražvanja diseminirani su putem dviju međunarodnih znanstvenih konferencija održanih u Zadru i kroz dvije radionice povjesničarskih vještina u koje su bili uključeni studenti III. godine preddiplomskog studija povijesti.


Reci što misliš!