Kultura

nedjelja, 11. kolovoza

U Omladinskom hostelu folklorni koncert Ljetne škole hrvatskog folklora Hrvatske matice iseljenika

U Omladinskom hostelu folklorni koncert Ljetne škole hrvatskog folklora Hrvatske matice iseljenika

Na terasi Omladinskog hostela Borik u nedjelju 11. kolovoza s početkom u 21 sat, održat će se folklorni koncert Ljetne škole hrvatskog folklora Hrvatske matice iseljenika.

Stotinu polaznika ima priliku upoznati narodne plesove, glazbu i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema.

U deset dana, koliko Škola traje, predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH.

Od teorijskih predavanja na programu je kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

Programski voditelj Škole je Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün, a sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić, gost predavač je maestro Siniša Leopold.

Za Ljetnu školu ove se godine prijavilo sto polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Rusije,  Mađarske, Srbije, Australije, BiH te Hrvatske.

Stečeno znanje i umijeće polaznici će pokazati na završnom svečanom Koncertu u nedjelju, 11. kolovoza na terasi Omladinskog Hostela Borik s početkom u 21 sat, najavljuje Hrvatska matica iseljenika (HMI).

Ulaz je besplatan.

Category: 1625 - 1625

Reci što misliš!