Kultura

otvorenje uz teatar exit

Započela prodaja ulaznica za Zadarsko kazališno ljeto

Započela prodaja ulaznica za Zadarsko kazališno ljeto
Nacional

U petak, 29. lipnja počinje 24. Zadarsko kazališno ljeto koje će trajati do 2. kolovoza. Nagrađena hit predstava Teatra Exit, "Taksimetar", u adaptaciji i režiji Matka Raguža otvorit će 24. Zadarsko kazališno ljeto u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat.

Riječ je o izuzetnom dramskom tekstu jednog od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije, Gorana Vojnovića koji u duhovitoj maniri progovara o ružnoj hrvatskoj stvarnosti.

Osim galerije uzbudljivih likova u maestralnoj interpretaciji Zijada Gračića i Roberta Budaka, u ovoj gorko-slatkoj hit predstavi skriva se duboki sloj socijalne drame. Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, glazbu i video Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Dragan Micić.

Doznajte što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera; od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije; novopečenog „japija“ i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo!

NAGRADE:

15. TKT FEST – Dani akademskog teatra 2017., Tuzla, BiH

- Najbolja predstava u cjelini prema ocjeni publike

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2018.

- Nagrada za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame Robertu Budaku za predstavu Taksimetar 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kuna na blagajni HNK Zadar (11-13h, 19-21h)

b36ce72cc40c740072f38d5c35a16b43.jpg?v=2


Reci što misliš!