Kultura

Tribina "Mladi u raljama reality show emisija"

Miliša: U Big Brotheru se sotonizira ispovijedanje!

Miliša: U Big Brotheru se sotonizira ispovijedanje!

Zadarski HSP najavio je kako će podnijeti Prijedlog Vijeću za elektronske medije da se termini emisija Big Brother i Trenutak istine pomaknu s 20 na 22 sata

Večeras je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana zanimljiva tribina na temu "Mladi u raljama reality show emisija" tijekom koje se pokušao pronaći odgovor na pitanje koliko mediji, a naročito televizija, utječu na povećanje nasilja među mlađom populacijom.

Tribinu je organizirala Hrvatska stranka prava, ogranak Zadar, a predavači su bili članovi stranke: Zlatko Miliša, dopredsjednik gradske podružnice i Franka Dvorski, tajnica gradske podružnice.Svoj je doprinos, poglavito s psihološkog gledišta, dala i Vera Šušić, psihologinja u OŠ Bartol Kašić.

"Danas je prisutna sve veća ovisnost mladih o medijima koji potiču dokoličarenje te pobuđuju voajerske strasti. Sve ima svoju cijenu, ništa više nije vrijedno. Ljudi će učiniti sve samo da izađu iz anonimnosti" istaknuo je ogorčeni Miliša te se posebno dotaknuo reality showova 'Big Brother' i 'Trenutak istine':

"U Big Brotheru se sotonizira ispovijedanje otkrivanjem svojih pobuda i strasti pred svekolikim pučanstvom. Time se stvara 'striptiz kultura' gdje se siluje privatnost" kazao je Miliša za BB kuću koju je nazvao 'Kuća moralnih gladijatora'.

Zadarski HSP stoga je najavio kako će podnijeti Prijedlog Vijeću za elektronske medije da se termini dotičnih emisija pomaknu s 20 na 22 sata, nadalje, u stranci podržavaju osnivanje Agencije za medije koja bi se bavila istraživanjem utjecaja medija na mlade te predlažu uvođenje medijskog odgoja za djecu već od predškolskog uzrasta.

U raspravu o utjecaju medija na mlade umiješali su se profesori i asistenti sa sociološkog odjela Sveučilišta u Zadru koji su također iznijeli svoja razmišljanja i saznanja čime se rasprava dodatno obogatila.


Reci što misliš!