Kultura

Opera

HNK Rijeka: Praizvedena Puccinijeva opera "Madam Butterfly"

HNK Rijeka: Praizvedena Puccinijeva opera

Uz Orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca u naslovnoj ulozi opere u tri čina, koju je režirala Dora Ruždjak Podolski, nastupila je kineska sopranistica Hui He

U riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca jučer je praizvedena opera Giacoma Puccinija "Madam Butterfly", koja je priređena u povodu 150. obljetnice Puccinijeva rođenja, javlja Totalportal.hr

Uz Orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca u naslovnoj ulozi opere u tri čina, koju je režirala Dora Ruždjak Podolski, nastupila je kineska sopranistica Hui He.

U repriznim izvedbama Hui He će zamijeniti Mirella Toić, Kristinu Kolar Anđelka Rušin, Davora Lešića Maurizio Comencini, a Kirila Manolova Robert Kolar.

U predstavi su još nastupili Stjepan Franetović, Marko Fortunato, Dinko Lupi, Alida Cossetto, Saša Matovina, Dario Bercich, Darko Matijašević, Milica Marelja, Angela Nujić i Stanislava Šćulac.

Orkestrom i zborom ravnao je dirigent Ivan Repušić, scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Barbara Bourek.

Kostimi i scena posuđeni su od zagrebačkoga HNK, gdje je Dora Ruždjak Podolski režirala "Madam Butterfly" 2000. godine.

Sopranistica Hui He do sada je surađivala s najvećim opernim kućama i orkestrima u svijetu.

Postala je poznata nakon što je osvojila drugo mjesto na međunarodnom natjecanju "Placido Domingo's Operalia" u Los Angelesu 2000.


Reci što misliš!