Kultura

Veliki znanstvenik

Dani Nikole Tesle u zagrebačkom Tehničkom muzeju

Dani Nikole Tesle u zagrebačkom Tehničkom muzeju

Tehnički muzej nastavlja sa tradicijom obilježavanja života i rada jednog od najvećih izumitelja u povijesti

Počinju Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju, a trajat će do 23. siječnja. I ove je godine zamišljeni program zanimljiv i raznovrsan, a sva predavanja su besplatna, javlja Totalportal.hr

Tehnički muzej nastavlja sa tradicijom obilježavanja života i rada jednog od najvećih izumitelja u povijesti. Dani Nikole Tesle počet će danas s predavanjem predavača Vladimira Paara (autora poznatog žutog udžbenika/zbirke zadataka iz fizike) u 18 sati s temom 'Nepriznata velika otkrića u fizici'. Na predavanju će biti razgovora o tome da li je Tesla prvi otkrio laser, rendgenske zrake, akcelerator čestica, kozmičke zrake, logički sklop za što su drugi kasnije dobili desetak Nobelovih nagrada za fiziku.

Sutra se nastavlja s predavanjem Zorice Civrić u 18 sati pod nazivom 'Tesla u Londonu 1892', a preksutra će ista predavačica održati predavanje 'Nikola Tesla, William Shakespeare i Prospero'.

Obilježavanje života i rada velikog znanstvenika završava u petak, 23. siječnja u 18 sati, predavanjem Renata Filipina pod nazivom 'Nikola Tesla-genij ispred svoga vremena'.

Ulaz na predavanja je slobodan, no broj mjesta je ograničen. Prema tome, potrebno je besplatne ulaznice za svako predavanje podići na blagajni Tehničkog muzeja u redovno vrijeme.


Reci što misliš!