Kultura

Koncertna sezona 2010/2011

Koncertnu sezonu sutra otvaraju Zagrebački solisti

Koncertnu sezonu sutra otvaraju Zagrebački solisti

Kulturnih sadržaja u Zadru neće nam nedostajati sljedećih mjeseci, a već sutra nam starta i koncertna sezona, koju će otvoriti Zagrebački solisti, pod vodstvom Borivoja Martinića Jerčića, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 20 sati

Kazališna sezona već nam je predstavila dvije izvedbe: otvorenje je svojim crnim humorom obilježio 'Čaruga' HNK Zagreb, a potom smo vidjeli prvu od dvije zadarske premijere, nezaboravnu 'Sarah Bernhardt'.

Kulturnih sadržaja u Zadru neće nam nedostajati sljedećih mjeseci, a već sutra nam starta i koncertna sezona, koju će otvoriti Zagrebački solisti, pod vodstvom Borivoja Martinića Jerčića, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 20 sati.

'U novoj koncertnoj sezoni zadarskoj publici predstavit ćemo umjetnike koji osim na domaćim pozornicama putuju svijetom predstavljajući Hrvatsku na najvišoj umjetničkoj razini', najavila je Branka Dolički, producentica.

Zagrebački solisti stižu nam nakon turneje po Japanu. Dolaskom violiniste Borivoja Martinića Jerčića za umjetničkog voditelja, ansambl je vratio nekadašnji sjaj vodećeg hrvatskog gudačkog ansambla.

Na programu su Mozart, Respighi, Grieg, Josipović.

Već sljedeći tjedan, u srijedu, 3. studenog, HNK Zadar pretplatnicima poklanja jazz koncert Charlesa Davisa i All Star kvinteta.

U četvrtak, 11. studenog u predvorju HNK Zadar čuti ćemo solo gitarista Petrit Cekua. Dobitnik je brojnih prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima kao što su Anna Amalia u Weimaru Emilio Pujol u Sassariu (Italija) i Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka). U 2008. godini ugledna američka diskografska kuća Naxo izdala je njegov prvi CD koji je dobio silne pohvale svjetske kritike.

Ulaznice možete potražiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, kao i na mjestu održavanja koncerta, sat vremena prije početka.

Cijena pretplate za 9 koncerata (dobit ćete 2 na dar) iznosi 270,00 kn, a za stare pretplatnike, umirovljenike, studente i učenike iznosi 200,00kn, a možete se pretplatiti do 28. listopada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.