Kultura

Pisac

Damir Karakaš: umjetnost ne mora biti dosadna

Damir Karakaš: umjetnost ne mora biti dosadna

Damir Karakaš, jedan od popularnih domaćih pisaca, u Splitu je izazvao golem interes publike

Stanovnik Splita sredine 90-ih Damir Karakaš odličnim je nastupom zaključio polusezonu književne tribine "Bookvica" u splitskom klubu "Quasimodo". Na tribini koja je trajala duže nego inače, privukavši i iznadprosječan broj publike pisac je govorio o svojim ličkim precima, putovanjima i knjigama, a i zasvirao na harmonici. Multimedijalni Karakaš kraju je potpisivao knjige, a svakom je nacrtao svoj lik, piše "Slobodna Dalmacija".

"Odlično je bilo u Quasimodu, to nema nigdje u Hrvatskoj da na književnu večer dođe 200-300 ljudi, koji odlično reagiraju . Drugdje dođe 7 penzionera, 2-3 člana rodbine i pet prijatelja. Drago mi je da se vidi da umjetnost ne mora biti dosadna. Svaka čast Patriciji i drugima koji organiziraju ovakve stvari. Split može biti ponosan i na svoje pisce, koji su trenutno najjači u državi. najbolji pjesnici i prozaici su trenutno u Splitu. I sam se držim splitskim piscem, ‘Kino Lika' je nastala u splitskom Getu", oduševljen je Karakaš koji hvali i splitsku likovnu scenu.

On je na promociji čitao fragmente svoga novog romana o rockabillyju, objavljene u najnovijem Quorumu. Ali kako se Karakaševa rečenica dugo brusi, na njegovu objavu trebat će čekati par godina.

"Nisam od onih pisaca što pišu s 10 prstiju, a što više objavljuju, postaju sve anonimniji", kaže pisac.

Na kazališnu predstavu prema posljednjem romanu "Sjajno mjesto za nesreću" u HNK Rijeka trebat će čekati do travnja.

"Vodstvo riječkog teatra zaželjelo je da predstavu režira Dalibor Matanić, a dramaturgiju potpisuje Nina Mitrović. Ja se ne volim baviti scenarijima", kaže pisac koji je oduševljen Splitom iako tvrdi da se grad poseljančio.

"To se odmah vidi i to je činjenica o kojoj mnogi govore. Kad sam bio lički srednjoškolac, Split mi je budio asocijacije progresivnosti. Smetalo mi je jedino što nije imao dobroga punka i što ga se percipira kao grad estrade i lakih nota. Ali Split sada ima dobrih bandova kao što je TBF i na primjer "Dječaci", koji imaju odlične tekstove", kaže ovaj rockabilly pisac kojem je Split očito ostao trajno u srcu. A i on splitskoj publici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.