Kultura

Posljednji "Zbogom"

Hrvatsko glumište pogođeno smrću Čede Martinića

Hrvatsko glumište pogođeno smrću Čede Martinića

Njegovi kolege za Index su komentirali tužnu vijest i prisjetili se suradnje i dana s njim

Jutros je u 51. godini života preminuo hrvatski glumac Čedo Martinić. Nakon teške i duge borbe s rakom, Martinić je jutros izgubio bitku. Omiljen među kolegama i publikom, rođeni Bračanin ostvario je zavidnu kazališnu i glumačku karijeru, a ovo ljeto utjelovio je i cara Dioklecijana u Splitu.

Glumac je rođen u brojnoj obitelji kao sedmo dijete klesara i domaćice. Brač je napustio sa 14 godina i upisao vojnu školu, u kojoj je shvatio da želi biti umjetnik te da disciplinu ne podnosi. Život je proveo uz 12 godina mlađu suprugu Zrinku, s kojom je dobio troje djece.

Vedran Mlikota: Bio je odličan glumac i dobar čovjek

Njegovi kolege za Index su komentirali tužnu vijest i prisjetili se suradnje i dana s njim. "Iako sam znao da je ozbiljno bolestan, pogodio me Čedin odlazak. Bio je odličan glumac i dobar čovjek koji se sa bolešću borio dostojanstveno i do zadnjeg dana. Iako smo zajedno radili svega nekoliko projekata, pamtim ga kao velikog profesionalca i sjajnog kolegu. Iskrena sućut obitelji i HNK Split", rekao je Vedran Mlikota.

Leona Paraminski: Pokazao je da je veliki borac!

Ana Vilenica kratko je komentirala kako joj je neizmjerno žao te izrazila sućut i suosjećanje s njegovom obitelji. Leona Paraminski upoznala je Martinića kada je u Splitu radila predstavu. "Upoznala sam ga nakon Akademije kad sam došla raditi predstavu u Split. Bio je krasan čovjek, predivan glumac, karizmatičan, šarmantan i divan kolega, a kasnije je pokazao i da je veliki borac! Žao mi je što je tako prerano otišao", rekla je.

Zijad Gračić: Počeli smo zajedno, život ponekad zna biti težak i okrutan

Njegov prijatelj Zijad Gračić iznenadio se i šokirao tužnim vijestima. "Iznenadili ste me, nisam još uvijek vidio vijest. Surađivali smo, kako ne, počeli smo zajedno. Znao sam da je loše, kolega mi je nedavno rekao. Ja i on smo počeli zajedno, radili smo jednu predstavu u HNK-u, "Mizantropa", i tad smo se družili stalno. Prošle godine smo nastupali u Splitu, igrali smo predstavu "Art", tad sam ga posljednji put vidio.

Sjedili smo, popričali. Neizmjerno mi je žao. Život nekad zna biti tako, da ne kažemo, težak i okrutan. On je bio posljednje dijete svojih roditelja, ako se ne varam, i mlad je ostao bez oca. Ne mogu vjerovati da se to na neki način to vratilo. Prekrasan čovjek, drag i optimističan", zaključio je Zijad.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.