Kultura

Planet Art

''U posjetu kod gospodina Greena'' po 200. put

''U posjetu kod gospodina Greena'' po 200. put

Svečana 200. izvedba predstave 'U posjetu kod gospodina Greena' na rasporedu je 4. ožujka u 19.30 u kazalištu Gavella

Predstava 'U posjetu kod gospodina Greena' jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina.

 

Dirljiva priča o starcu i mladiću, uz neosporan umjetnički doseg o čemu svjedoče brojne nagrade, ostavlja traga i u širem društvenom kontekstu jer se bavi temom ljudskih prava kroz probleme ksenofobije i homofobije te i u tom smislu već godinama u Hrvatskoj obnaša i važnu društvenu misiju u afirmiranju pozitivnih civilizacijskih vrijednosti.

Upravo zbog svoje društvene uloge tekst 'U posjetu kod gospodina Greena' dobitnik je mnogih uglednih nagrada među kojima i nagrade Kulturepreiss Europa koju je Jeff Baron dobio kao jedini ne-europski autor.

U predstavi glume doajen hrvatskog kazališta Pero Kvrgić u ulozi gospodina Greena i mladi Luka Dragić u ulozi Rossa Gardinera. Uz mnoge druge nagrade za ulogu u ovoj predstavi, Pero Kvrgić je u povodu ove predstave odlikovan najvišim odlikovanjem Predsjednika Republike Hrvatske za izniman doprinos hrvatskoj kulturi. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

Predstava je osim po cijeloj Hrvatskoj izvedena i na festivalima i gostovanjima u mnogim gradovima zemalja cijele regije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.