Kultura

Bogat program

Otvoreni 7. Dani srpske kulture

Otvoreni 7. Dani srpske kulture

U Zagrebu su jučer otvoreni 7. Dani srpske kulture. Program je i ove godine sastavljen od filmskog, kazališnog i književnog dijela, a pripremljene su i zanimljive izložbe, te radionice. Sve je krenulo iz Kina Europa gdje su se prikazivale besplatne filmske projekcije.

Nakon što su sinoć posjetitelji mogli pogledati filmove "Crna zorica", "Smrt čovjeka na Balkanu" i "Video dokumenti", danas je na rasporedu drugi dio filmskog programa.

"Predstavlja se jedan dosta zanimljiv mladi filmski autor. To je Srđan Keča, a imat ćemo prilikom pogledati dva njegova filma - "Pismo ocu" i "Mirage", rekla je i ume organizatora Dana srpske kulture Inesa Antić dodavši kako će biti prikazano i nekoliko zanimljivih kratkometražnih filmova.

Nakon filmova, u ponedjeljak je na rasporedu koprodukcijska srpsko-hrvatska kazališna predstava "Maja i ja i Maja. U utorak se otvara izložba "Glasačka mašina", u srijedu je koncert Lazara Novkova i Frame Orchestra, a 7. Dani srpske kulture završavaju u četvrtak kada će se predstaviti knjige o narodnim nošnjama te biti organizirana radionica ručnog rada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.