Kultura

stotinjak projekcija

Otvoren 11. Zagreb film festival

Otvoren 11. Zagreb film festival

Otvoren je 11. Zagreb film festival. U tjedan dana trajanja ponudit će stotinjak projekcija.

Festival je otvoren u kinu Europa projekcijom talijansko - slovenske komedije 'Zoran, moj nećak idiot', koja je dobila čak četri nagrade na Mostri ove godine. Tjedan uživanja u filmovima na pet lokacija u Zagrebu donijet će oko stotinu projekcija.Većina projekcija bit će prikazana u kinima Europa i Tuškanac, te Muzeju suvremene umjetnosti, dok se dio programa održava i u Zagrebačkom plesnom centru i Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Direktor festivala Boris T. Matić iznimno je ponosan na činjenicu da sve više filmova baš ZFF odabire kao mjesto prvog prikazivanja, a na nedavnom predstavljanju festivala je rekao.

"Čini nam se da smo uspjeli naći jednu vrlo ujednačenu priču, i da su nam dosta dobri filmovi. Imamo dosta filmova koji su tek netom, prije nešto više od mjesec dana imali svoje svjetske premijere, tako da možemo reći da su to i nekakve ekskluzive."

Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio zadovoljstvo povećanim opusom ZFF-a, jer se tako, kaže, povećava i interes za filmsku umjetnost u Zagrebu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.