Kultura

HNK Zadar

Slavljeničkim koncertom započinje koncertna sezona u Zadru!

Slavljeničkim koncertom započinje koncertna sezona u Zadru!

Koncert će se održati u HNK Zadar s početkom u 20 sati

U četvrtak, 24. listopada započinje koncertna sezona HNK-a Zadar s koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a, u povodu 180. rođendana Johannesa Brahmsa. Orkestrom će ravnati mađarski dirigent Róbert Farkas uz nastup solista Marina Marisa, a koncert će se održati u HNK Zadar s početkom u 20 sati.

 

 

Volite li Brahmsa?

Dođite na otvorenje Koncertne sezone HNK Zadar i saznajte!

U četvrtak 24. listopada u Velikoj dvorani zadarskog HNK-a gostovat će Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije. Na koncertu s početkom u 20 sati pod ravnanjem mađarskog dirigenta Róberta Farkasa Zadar će proslaviti 180. Brahmsov rođendan.

Na programu će se naći isključivo djela slavljenika. U prvom će dijelu koncerta uz Orkestar nastupiti violinist Marin Maras. Javnosti poznat kao izuzetno talentirano dijete, a potom učenik i student L. Sorokowa koji je osvojio gotovo sve najznačajnije hrvatske glazbene nagrade te predstavljao Hrvatsku na Eurovizijskom natjecanju 2008., svirat će Brahmsov Koncert za violinu i orkestar op. 77 u D - duru, jedno od najvažnijih i najzahtjevnijih djela violinističke literature.

Mladi mađarski dirigent Róbert Farkas koji je na posljednjem izdanju Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić osvojio treću nagradu te nastup sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, vraća se u Hrvatsku kako bi potvrdio svoja dostignuća iz 2011. godine. Zadarsku će publiku Farkas u drugom dijelu koncerta povesti na glazbeno putovanje kroz četiri stavka Simfonije br. 4 u e - molu op.98. Radi se o Brahmsovom remek - djelu, vrhuncu njegovog simfonijskog stvaralaštva kroz koje ga prepoznajemo kao majstora kontrapunkta, forme i nadasve ekspresije.

Gostovanje orkestra simfonijskog formata, jednog od najistaknutijih mladih hrvatskih violinista te višestruko nagrađivanog dirigenta kao i slavlje kojim se Zadar pridružuje ostalim svjetskim gradovima koji glazbom obilježavaju rođendan velikog njemačkog romantičara, više su nego dobri razlozi za dolazak na ovaj koncert. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar; od 11 do 13 h ili od 19 do 21 h.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.