Kultura

Bogat program

Koncertne poslastice u kazalištu

Koncertne poslastice u kazalištu

U posljednjem mjesecu ove godine Hrvatsko narodno kazalište Zadar donosi bogat i raznolik koncertni program.

Mjesec započinje ciklusom Bersa u ponedjeljak, 9. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19 sati kada će se predstaviti učenici GŠ B. Bersa okupljeni u klapi Bersice, zboru Bersići (voditeljica prof. Marjana Dušević), ansamblu violončela (voditeljica prof. Lidija Ledinić), puhačkom (voditelj prof. Dražen Habuš) i gitarskom orkestru (voditelj prof. Josip Marcelić). Ulaz na koncert je slobodan.

U istom koncertnom prostoru 12. prosinca s početkom u 20 sati Zadrani će imati priliku prisustvovati glazbenoj predstavi Crveni ruž.

Zadarski bariton sa stalnom adresom u Zagrebu, Božidar Peričić uz sopranisticu Mariju Lešaju te ansambl Glazbene staze u kostimiranom glazbenom performanceu obogaćenom scenom, oživjet će razdoblje salona, kabareta, ulica i radio postaja između dva svjetska rata. Na programu će biti djela Gershwina, Piazzolle, Pelosija, Kandera, Gauberta i drugih majstora najdopadljivijih glazbenih brojeva tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća. Ovaj je koncert treći u nizu među pretplatničkim koncertima Koncertne sezone HNK Zadar.

Preuzimanje ulaznica za pretplatnike te prodaja za sve ostale od 6. 12. na blagajni HNK Zadar (11 - 13 i 18 - 20 h) i na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.

Zadranka, violinistica Ankica Šoša, stalna članica Zadarskog komornog orkestra, 16. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta svirat će Bachov Koncert za violinu i orkestar u a - molu BWV 1041.

Uz svoj matični orkestar izvest će i Vivaldijev Koncert za dvije violine i orkestar  u a - molu RV 522 kada će joj se pridružiti violinist Marco Graziani, ujedno i umjetnički voditelj koncerta te koncert majstor Zadarskog komornog orkestra.

Adventski koncert Zadarski komorni orkestar završiti djelima Amanda Ivančića, Edwarda Elgara i Astora Piazzolle.

Prodaja ulaznica na blagajni HNK Zadar od 9. 12. (11 - 13 i 18 - 20 h) i na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.

Nakon nezaboravnog koncerta i izuzetne atmosfere koje su publici HNK Zadar priuštili na prošlogodišnjem božićnom koncertu, i ove godine u Veliku dvoranu HNK stiže South Carolina Mass Choir.

U utorak, 17. prosinca s početkom u 20 sati pod vodstvom Michaela Browna Zbor će izvesti najveće božićne gospel hitove i vjerujemo,  kao i prošle godine, podići publiku na noge. Prodaja ulaznica na blagajni HNK Zadar od 6. 12. (11 - 13 i 18 - 20 h) po cijeni od 60,00 kuna.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.