Kultura

Koncertna sezona

Antiphonus - ansambl koji zna kako "zarobiti" publiku

Antiphonus - ansambl koji zna kako

Ne dolaze nam često, ali kada se pojave, uistinu znaju kako ''zarobiti'' publiku. Sinoć je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru nastupio ansambl Antiphonus, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Specifičnost ovog sastava jest interes za rijetko izvođena i manje poznata vokalna djela. U programskim knjižicama njihovih koncerata se redovito nalaze skladbe koje upravo oni po prvi puta izvode na našim prostorima.

U Zadru smo tako čuli djela Geusalda, Moteverdija, de Sainte Colombea, Blocha i Vasksa.

Nakon šest godina djelovanja vokalni ansambl Antiphonus prometnuo se u jedan od najboljih glazbenih proizvoda u nas kojeg su prepoznali Ministarstvo kulture RH, svi veći i ugledniji glazbeni festivali, koncertne direkcije i dvorane, Hrvatska radio televizija koja ih redovito snima i prati te solisti među kojima se ističu imena poput Edina Karamazova, Krešimira Špicera, Margarete Klobučar, Dimitrija Sinkovskog, Pavla Mašića i brojnih drugih.

Kvalitetu ovog jedinstvenog sastava imali su priliku čuti i svi oni koji su pratili svečanu priredbu povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Antiphonus je bio i jedan od glazbenih predstavnika naše zemlje na Festivalu hrvatske kulture Croatie, le voici  2012. u Francuskoj, a snimio je i nosač zvuka s djelima rane hrvatske glazbe u koprodukciji sa švedskom audiofilskom izdavačkom kućom Opus 3.

U tekućoj koncertnoj sezoni redovito nastupa u okviru vlastitog ciklusa u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu te radi na pripremama za brojne ugovorene koncerte u zemlji i inozemstvu.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.