Kultura

Ulaz besplatan

Billy Corgan najavio osmosatnu svirku inspiriranu Hesseovom "Siddharthom"

Billy Corgan najavio osmosatnu svirku inspiriranu Hesseovom

Frontmen američkog alternativnog rock benda "Smashing Pumpkins" Billy Corgan 28. veljače održat će osmosatnu svirku inspiriranu romanom Hermanna Hessea "Siddhartha", piše časopis NME.

Besplatna svirka, najavio je pjevač na svojoj facebook stranici, održat će se u njegovoj kući čaja "Madame ZuZu's Teahouse" u Chicagu, a nastup će biti ambijentalna i muzička interpretacija Hesseovog romana "Siddhartha" koji govori o duhovnom putovanju mladića Siddharthe u potrazi za vlastitim 'ja'.

Corgan je svoj mali lokal, kuću čaja otvorio 2012., a tada ju je opisao kao mjesto gdje ljudi sa sličnim razmišljanjima mogu razmjeniti ideje. Od početka, Corgan je naglašavao kako želi da taj prostor bude izlog za književnost, uključujući i vlastitu poeziju, a "Chicago Tribuneu" je priznao da piše "duhovno memoare" od oko 2010.

Prije nego što je otvorio svoj shop, taj 46-godišnjak je lansirao religijsko/filozofsku internet stranicu "Everything From Here To There", a postao je i promotor hrvanja. Iako mu se krititčari rugaju da su mu potezi pretenciozni, njegovi fanovi ga podupiru.

"Često sjedi u svom dućanu i svira muziku. Kako to može biti pretenciozno?", napisao je jedan od njegovih fanova na svojoj Facebook stranici.

U ožujku prošle godine, Corgan je na svom twitter profilu objavio da su Pumpkinsi počeli pisati pjesme za novi album. Ove je veljače stavio svoju sliku s gitarom ispod koje je napisao "pišući nove pjesme".

Pumpkinsi su svoj posljednji, osmi po redu album "Oceania" izdali 2012.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.