Kultura

Najavljujemo

U Osijeku počinje Međunarodni festival kazališnih akademija

U Osijeku počinje Međunarodni festival kazališnih akademija

Slavonija će od danas ponovno biti odredište brojnih mladih glumaca iz cijele Europe.

 

Naime, u Đakovu i Osijeku će se do četvrta održavati 7. Međunarodni festival kazališnih akademija 'Dioniz 2014.'.

Gradonačelnik Đakova Zoran Vinković zadovoljan je što će Đakovo ponovno biti domaćin ovom prestižnom festivalu.

"Nadam se da će ove godine i posjećenost Đakovčana biti dobra i da će znati prepoznati važnost ovog festivala, koji pokazuje da Đakovo postaje jedan od, rekao bih, bitnih mjesta europskih kazališnih akademija".I ove će godine sudjelovati kazališne akademije iz nekoliko europskih država, ističe dekanica osječke Umjetničke akademije, Helena Sablić Tomić.

"Dolaze iz Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Litve, Turske, Velike Britanije, Češke, iz Hrvatske iz Zagreba i Splita, a dolazi nam i Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca".

Prodekan za međunarodnu i međuakademijsku suradnju te producent fetivala Robert Raponja kaže kako će se uz predstave održavati i brojne radionice, te okrugli stolovi.

"Mi smo već postigli to da se Đakovo i Osijek ubilježe na međunarodnu kazališnu kartu u edukacijskom i kazališnom smislu. Misiju smo ostvarili i sad je treba održati i prilagoditi se vremenima. Tako da je nešto manji opseg broja sudionika ove godine, ali zadržali smo isti broj gostujućih akademija".

Uz Grad Đakovo i Umjetničku akademiju Osijek ove su godine suorganizatori Učiteljski, Medicinski i Prehrambeno-tehnološki fakulteti. Festival će početi danas u Osijeku, a od ponedjeljka se seli u Đakovo. Sve će završiti u četvrtak, 27. ožujka, premijerom predstave 'Košarkaš na mjesecu' Đakovčanima Mirka Ćurića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.