Kultura

Svečana dodjela 21.studenog

Objavljene nominacije za Teatar.hr Nagradu publike

Objavljene nominacije za Teatar.hr Nagradu publike

Vrijednost baleta "Ana Karenjina" zagrebačkog HNK potvrdile su i, jučer objavljene, nominacije za Teatar. hr Nagradu publike.

Naime, on se bori za laskavu titulu predstave godine, u konkurenciji za nagradu je i koreograf Leo Mujić, a njegove su plesačke zvijezde Edina Pličanić i Guilherme Gameiro Alves nominirani za najbolje izvođače godine.

 

Za laskavu titulu najbolje predstave bore se još i "Ana Karenjina" HNK Osijek, "Dream of life" Hotela Bulić, "Hamlet" ZKM-a i "Tri sestre" Gavelle.

Istovremeno ZKM-ov "Hamlet" nalazi se i na popisu nominiranih za najprecjenjeniju predstavu godine, a tamo su još i "Aida" sa Splitskog ljeta, "Dundo Maroje" sa Dubrovačkih ljetnih igara, balet "Orašar" HNK Osijek i Gavellin "Osmi povjerenik".

Za izvođača godine, nominirani su: Guilherme Gameiro Alves, Dražen Čuček, Ozren Grabarić, Krešimir Mikić i Stipe Kostanić, a za izvođačicu godine: Senka Bulić, Sandra Lončarić Tankosić, Edina Pličanić, Ivana Roščić i Nina Violić. U kategoriji redatelj ili koreograf godine nominirani su: Saša Božić, Ivica Buljan, Leo Mujić, Dora Ruždjak Podolski i Staša Zurovac. Za ngradu dramski tekst godine nominirani su: "Dječak koji je tražio zmaja"  Kristine Gavran, "Ispočetka" Mislava Brečića, "Snajper" Damira Karakaša, "Tragična smrt ekonomskog analitičara" Vedrane Klepice te "Žene u crvenom" Davora Spišića.

Za laskavu titulu neovisnog kazališta godine bore se: BADco., de facto, Hotel Bulić, Mala scena i Rugantino, a za festival godine BITEF - Beogradski internacionalni teatarski festival, FEN - Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH, Festival novog cirkusa, IKS festival i Tjedan suvremenog plesa.  Za osobu godine nominirani su: Snježana Banović, Oliver Frljić, Ana Karić, Matija Meić i Tena Štivičić. Za uvijek intigantnu kategoriju skandala godine nominirani su: udio kulture u Državnom proračunu RH (0,49%), izmjene Zakona o kazalištu, izbori ravnatelja u javnim kazalištima, upravljanje HNK Split i Splitskim ljetom, ali i Ministarstvo kulture. 

Kao i uvijek o pobjednicima odlučuje publika, u drugom krugu on-line glasanja, koje na adresi nagrada.teatar.hr traje do 20. studenoga u 12 sati.

O ugledu i prestižu ove nagrade govore brojčani podaci iz prvog - prednominacijskog - kruga glasanja. U njemu je, naime, pristiglo čak 34.227 glasova.

Svečana svečana dodjela nagrada biti će 21. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture. U programu će sudjelovati vodeća imena domaće kazališne i glazbene scene, piše Večernji.hr.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.