Kultura

Tražila se karta više

Večeras posljednja predstava u sklopu 'Prologa'

Večeras posljednja predstava u sklopu 'Prologa'

Za svaku predstavu se tražila karta viška, a svakom godinom Prolog ima sve više ljubitelja i posjetitelja, koji zajedno s glumcima dijele svoju ljubav prema daskama koje život znači

Ovogodišnji Festival regionalnih kazališta Prolog ušao je u svoj završni tjedan.

Za svaku predstavu se tražila karta viška, a svakom godinom Prolog ima sve više ljubitelja i posjetitelja, koji zajedno s glumcima dijele svoju ljubav prema daskama koje život znači.

Posljednja predstava u sklopu Prologa igra danas u 19.30 sati u Kazalištu 21. Riječ je o predstavi sisačkih i zagrebačkih mladih kazališnih snaga Dine Pešuta i Mirne Rustemović imena „Poslije Alkestide".

Priča prati posljednje sate umiruće Alkestide koja se odlučila žrtvovati za svoga supruga Admeta. Ova sarkastična tragikomedija propituje odnose u obitelji, poziciju žrtve, te donekle i dekonstrukciju pozicija muškaraca i žena.

U predstavi glume Karla Brbić, Dajana Čuljak, Domagoj Janković, Dubravka Lelas i Silvio Vovk.

"I na samom zatvaranju, predstava koju smo premijerno izveli ove godine, koja tek sada od jeseni kreće u svoj kazališni život, prema tekstu Vlade Kaštela, predstava mladih glumaca iz Zagreba", najavio je Jasmin Novljaković.Na završnici Prologa najbolja predstava po izboru publike dobit će nagradu statuu akademskog kipara Marijana Glavnika.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a za studente i umirovljenike 20.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.