Kultura

Prvi film u ciklusu režirala su braća Manetti

Smotra talijanskog filma od 25. studenog u kinu "Tuškanac"

Smotra talijanskog filma od 25. studenog u kinu

Filmom "Napulj je pjesma" u utorak, 25. studenoga, otvara se deveta smotra suvremenog talijanskog filma, u okviru koje će se do kraja mjeseca prikazati pet ostvarenja talijanske kinematografije nastala u prošloj godini koja su ostvarila značajan uspjeh kod publike.

Prvi film u ciklusu režirala su braća Manetti, a riječ je o životnoj i napetoj socijalno-kriminalističkoj komediji, romantičnoj i pustolovnoj priči smještenoj u ambijent izvornog Napulja, u čijem je središtu talentirani pijanist zaposlen u policiji, izvijestio je Hrvatski filmski savez.

Uslijedit će film "Mafija ubija samo ljeti", prvijencem redatelja Pierfrancesca Diliberta, poznatijeg kao Pif, koji se u tom radu okrenuo talijanskoj tradiciji društveno angažiranog filma, dodajući snažnoj priči osobni pečat oštre ironije, tipičan za Siciliju. Kroz odrastanje i mladenačku ljubav glavnog lika film prikazuje se mafijaška povijest Palerma sedamdesetih i osamdesetih godina.

U filmu "Božja milost", već priznati redatelj Edoardo Winspeare, prikazao je kako ekonomsku krizu prevladati povratkom prirodi, zemlji i obiteljskom zajedništvu, u okružju prekrasnog krajolika Apulije.

"Mogu prestati kad god želim" djelo je jednog od najboljih mladih redatelja talijanske komedije, Sydneya Sibilie koje je doživjelo veliki uspjeh kod kritike i publike. U središtu je tridesetpetogodišnji, nezaposleni znanstveni istraživač koji s kolegama s fakulteta odlučuje napraviti i prodavati novu drogu.

Smotru zatvara film "Stolac sreće", u znak sjećanja na redatelja Carla Mazzacuratija koji je preminuo početkom godine, malo prije nego što je njegov film s velikim uspjehom prikazan u talijanskim kinima. To je priča o kozmetičarki koja jedva spaja kraj s krajem, a izlaz vidi u potrazi za blagom kojega je sakrila majka ozloglašenog kriminalca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.