Kultura

Ministarstvo kulture

Odabrani najbolji novinarski projekti

Odabrani najbolji novinarski projekti

Stručno povjerensto za neprofitne medije i donijelo je odluku o dodjeli 35 jednomjesečnih stipendija za najbolje novinarske radove koji će biti objavljeni u neprofitnim medijima

Na Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima, koji je trajao od 26. veljače do 26. ožujka 2015. godine, pristigla je 121 prijava, od kojih je njih 118 bilo u skladu s pravilima natječaja.

Teme radova predlagali su nezaposleni novinari/novinarke pod šifrom, a projekte su prijavljivali neprofitni mediji koji su se pismom namjere obvezali da će predloženi rad, ukoliko bude među 35 najbolje ocijenjenih, i objaviti.

Predložene projekte - koncepcije novinarskih radova - vrednovalo je sedmeročlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije u sastavu: Ana Marija Simić, Marko Pekić, Krešimir Krolo, Agata Juniku, Nina Ožegović, Zdenko Duka i Đurđica Klancir, na osnovu sedam unaprijed definiranih kriterija propisanih Programom ugovaranja novinarskih radova u neprofitnim medijima - 1. doprinos pluralizmu medijskog predstavljanja društvenih subjekata, 2. doprinos pluralizmu društvenih tema u medijima, 3. različitost kuta gledanja odnosno pristupa u prikazu pojedinoj temi, 4. doprinos afirmaciji građanskih, političkih i socijalnih ljudskih prava, 5. ispunjavanje funkcije nadzora ekonomski i političkih moćnih, 6. informativna "širina" komunikacije, 7. kontekstualna "dubina" komunikacije.

Popis tema koje ćemo uskoro čitati pogledajte na stranicama Ministarstva kulture.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.