Kultura

U igri semiotike i lingvistike

Na bolskoj pijaci kuhat će se Trudna teća

Na bolskoj pijaci kuhat će se Trudna teća

Već 6. godinu, u sklopu Festivala kulture IMENA, od 25.do 27.lipnja, Bolje inovativno mjesto kulture, gastronomije, komunikacije.

U igri semiotike i lingvistike tema ovogodišnjeg festivala je svjetionik,odnosno "svijet" i "oni". Bolski svjetionik sagrađen 1911. godine, kao topos,kao znak u prostoru, točka komunikacije s kopnom.

Postoji li zbilja s jedne strane Svijet,a s druge Oni,otočani? I razlikuju li se toliko jedni od drugih? Pričat ćemo o čovjeku istraživaču,putovati s Proustom i Matošem do Venecije,brodom po Jadranu,izložbom fotografija "Prozori Hrvatske" Biljane Gaurineu Galeriji Dešković i vjerujemo - doći do Mjesečeva meridijana.

O vlastitom doživljaju otoka, spoju tradicije i turizma u modernom svijetu, iskustvima i uspomenama s putovanja, govorit će književnici Jasna Horvat, Milana Vuković Runjić, Zoran Ferić, Edo Popović i kapetan Jurko Karninčić, a razgovor će moderirati Davor Mandić.

Na bolskoj pijaci kuhat će se Trudna teća, a na pitanje što su marendavali Bračani nekad i danas, odgovore daje produkcijski tim Festivala IMENA u svojoj knjizi "Bračka marenda - od godine do godine", autorica teksta Maja Duka i naš poznati fotograf Mario Kučera.

Glazbena podloga ovog festivala je "uvertira u ljeto"-klasična harmonika (Mirko Škarica),saksofon i DJ(Funk&Sax), Sam Cook - sve pod motom poznate pjesme "Summertimeandtheliving is easy".

Ponijet ćete sa sobom uspomene,slike,doživljaje,okuse. Poželjeti pročitati neku od promoviranihknjiga ili naš kulinarski vodič.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.