Kultura

U ponedjeljak 14. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta

Dobro ugođena večer uz glazbu Schumanna i Schuberta!

Dobro ugođena večer uz glazbu Schumanna i Schuberta!

U ponedjeljak 14. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta održat će se prvi ovosezonski koncert članova Zadarskog komornog orkestra, a pridružit će im se zadarski pijanist Mario Šoša

U ponedjeljak 14. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta održat će se prvi ovosezonski koncert članova Zadarskog komornog orkestra.

Nakon svečane i velebne proslave u povodu 55. godina djelovanja i 30. godina od osnivanja Udruge, ovaj koncert održat će manji komorni sastav kojeg čine stalni članovi Orkestra, violinist i koncert majstor Marco Graziani, violinistica Ankica Šoša Graziani, violistica Lucija Brnadić i violončelist Mihovil Karuza. U Klavirskom kvintetu u Es - duru Roberta Schumanna, pridružit će im se zadarski pijanist Mario Šoša.

Predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, višestruko nagrađivani pijanist koji je nakon diplome magistrirao na austrijskom Mozarteumu, sa zadarskim je gudačima nastupao i nekoliko navrata te je jedan od njihovih omiljenih gostiju.

U formaciji kvinteta Zadrani će nastupiti u drugom dijelu koncerta dok će u prvom svirati kao trio također uz Marija Šošu izvodeći Klavirski trio br. 1 u B - duru Franza Schuberta.

Atraktivan romantičarski jezik Roberta Schumanna i Franza Schuberta blizak je senzibilitetu zadarskih gudača koji će uz jednog od ponajboljih zadarskih pijanista prirediti zasigurno dobro ugođenu komornu glazbenu večer.

Koncert započinje u 20 sati.

Prodaja ulaznica: Blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h, pred koncertnim prostorom sat vremena prije početka


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.