Kultura

39. Međunarodni festival kratkometražnog filma

Noćna ptica u natjecateljskom programu "Clermont Ferranda"

Noćna ptica u natjecateljskom programu

U međunarodnoj konkurenciji festivala u Clermont Ferrandu naći će se kratkometražni animirani film Noćna ptica nastao u manjinskoj hrvatskoj korpodukciji

Redateljica i koscenaristica je Špela Čadež, a uz producenticu Vanju Andrijević na filmu je iz Hrvatske sudjelovala montažerka Iva Kraljević i majstor postprodukcije Mario Kalogjera. Film je koprodukcija između Slovenije i Hrvatske, točnije Finte Filma, RTV Slovenije i Bonobostudija. 

Noćna ptica nedavno je uvrštena i u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova Sundance Film Festivala koji se početkom iduće godine održava u Park Cityju.

Noćna ptica iz naslova je pijani jazavac koji se otisne u čudnu avanturu nakon što ga na cesti pronađe policijska patrola. 

Film je osvojio četiri nagrade od premijere u rujnu, od kojih treba izdvojiti posebno priznanje na DOK Leipzigu i srebrnu nagradu na Etiudi & Animi, a zasad broji 14 natjecanja na međunarodnim festivalima.

39. međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine.

Filmovi se prikazuju u međunarodnoj i nacionalnoj konkurenciji.

Tu su još i Lab program koji prikazuje vizualno dojmljive filmove te panoramski programi koji će donijeti fokuse na kolumbijski film i pregled crnohumornog filma.


Reci što misliš!