Kultura

Zajedništvo koje nas raduje i obogaćuje

Sljedeću srijedu predstavljanje knjige Mirjane Krizmanić "O životinjama i njihovim ljudima"

Sljedeću srijedu predstavljanje knjige Mirjane Krizmanić

Sveučilište u Zadru Odjel za psihologiju i Udruga studenata psihologije „Kasper" u suradnji s Društvom psihologa Zadar i Veterinarskom ambulantom „Zoo-vet"   

pozivaju Vas na predstavljanje knjige  Mirjane Krizmanić

"O životinjama i njihovim ljudima" Zajedništvo koje nas raduje i obogaćuje

(izdavač: V.B.Z. d.o.o., Zagreb)  

srijeda, 28. rujna 2016. s početkom u 18 sati

Multimedijalna dvorana Novog kampusa Sveučilišta u Zadru (Ulica dr. Franje Tuđmana 24i)  

O knjizi će govoriti prof. dr. sc. Mirjana Krizmanić, izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić, Sveučilište u Zadru / Društvo psihologa Zadar, i Koraljka Penavin, urednica knjige.

U predstavljanju sudjeluju Antonija Kalinić i Monika Kralj, studentice psihologije, Iva Sofija Miloš, mag. psych., Lucija Mrkela, mag. psych., Lana Sigurin, mag. psych., i A.K.A. Crescendo.

"Prije nego što uzmu nekog kućnog ljubimca,  ljudi bi sami sebi najprije trebali objasniti zašto ga uopće žele, znaju li koliko njege i pažnje treba životinja koju će uzeti. Trebali bi i promisliti o tome jesu li spremni žrtvovati, primjerice, putovanja ili izlaske u društvo jer im tijekom toga vremena nema tko pripaziti i nahraniti životinju ili je, ako je riječ o psu, izvesti u šetnju. Bilo bi dobro kad bi svaki budući vlasnik kućnog ljubimca pokušao samome sebi odgovoriti na pitanje je li uistinu spreman tom živom biću posvetiti dio svog vremena, pa čak možda odustati i od odlaska na godišnji odmor ako za to vrijeme ne može organizirati primjerenu skrb za svoju životinju."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.