Događaji

gradski đir

Zadarski bedemi nova su top lokacija street food festivala

Zadarski bedemi nova su top lokacija street food festivala
Šime Zelić/PIXSELL

Zimski san je završio. Proljeće je u punom zamahu, a ljeto već miriše... Zalazak sunca impresivan je s Puntamike, ali i s Muraja! Upravo zadarski bedemi nova su (top!) lokacija street food festivala

U svojem devetom izdanju, ovaj popularni projekt preselio se s "kućicama" odnosno ugostiteljima na bastion sv. Roka i započeo je 30. travnja, a osim gastro ponude, te probrani izbor bezalkoholnih i alkoholnih pića, nudi i glazbeni program.

Više o festivalu kazao nam je Ivan Santini

Mi smo stigli do Zadar Street food festivala u predvečerje, kada se tek lagano zahuktavala atmosfera, a ujedno se obilježavao Svjetski dan jazza.

Zadar Street Food Festival @ Muraj Zadar Street Food Festival @ Muraj

Tim povodom, u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra, na pozornici su zasvirali Black coffee, veterani koji su uvijek dobro raspoloženi, ali i spremni za suradnju. Mlade snage Karlo Klarić i Ivor Lakić pridružili su se bendu. 

Karlo Klarić, mladi zadarski vokalist i violinist, trenutačno studira jazz pjevanje i glazbenu pedagogiju na Glazbenoj akademiji Gustav Mahler u Klagenfurtu. Iako vrlo mlad, iza sebe ima već niz suradnji s uglednim glazbenicima i nastupa na prestižnim festivalima.  

Ivor Lakić, klavirist i skladatelj iz Rijeke, studira jazz klavir na Konzervatoriju Tartini u Trstu, a svoje umijeće pokazao je nastupajući na poznatim festivalima kao što su Jazz u Lapu, JazzHR i Jazz From the Woods. Također je dobitnik nagrada "Nove nade jazza – Marjan Marjanović" i Olimpico Jazz Contesta.

Naša degustacija ove je godine ispunila očekivanja. Iako je manji broj kućica nego na Puntamici, to nije umanjilo raznovrsnost ponude, naprotiv, čini se da je ovo the best of pa tako svoje nepce mogu zadovoljiti i ljubitelji mesa, ribe, azijskih okusa, kao i oni koji nisu za veliki obrok nego vole grickati pomfrit sa zanimljivim dodacima...Tu su burgeri s junećim mesom i raznim dodacima, potom tuna steak burgeri (osobni favorit), korejska piletina u paniranoj varijanti, katsu buns, tortilje...

A na svoje će svakako doći i ljubitelji dobrih domaćih vina, koktela, i popularnog Aperola!

Naime, Zadar wine festival nudi odličan izbor lokalnih proizvođača, a mi smo se počastili predivnim roseom Škaulj vinarije, koji nam je prezentirao sommelier Ivan Stiblik, dok nam je Vedran Božičev iz Picnic Mingle and fun donio pravi mali arsenal koktela koje rade s posebnom pažnjom.

Tu su neke nesvakidašnje kombinacije pa smo tako uživali u spoju precizno filtriranog kozjeg mlijeka i Bomary desertnog vina (vinarija Degarra), ili pak u kombinaciji đumbira, citrusa i viskija.

Pohvaliti treba i samo uređenje festivalske lokacije, jer osim što je Muraj zaživio nakon zimskog sna, posebno je lijepo što možete naći mjesto za primjerice barskim stolom, postoje i nešto niži stolovi za one koji vole ''pojesti u miru'', ali isto tako imate i naslonjače, pa čak i ležaljke u kojima se možete opustiti s pićem u ruci i guštati pod svjetlom malih lampica, u chill & lounge zoni u srcu grada.

U nastavku festivala, tijekom vikenda i praznika, pozornicu preuzimaju zadarski DJ-evi i glazbenici, čime festival dodatno naglašava podršku lokalnoj sceni.

PROGRAM:

e595612ac9812462a2e9dd3f3049346b.jpg?v=2

 

Reci što misliš!